5 In Helbredet

“Pain is temporary – Pride is forever”

I sin bog “Behandl din egen ryg” skriver Robin McKenzie på side 74:

“Sportsfolk er meget motiverede for at tage del i deres egen behandling. I et forsøg på at fremskynde bedringer fører dette af og til, til en overdrivelse af de råd de får. Denne overdrevne deltagelse i rehabiliteringen af deres rygproblemer vil ofte forsinke helingsprocesserne, mere end det vil fremme den.

En anden grund til bekymring er, at de i deres iver efter at deltage i deres yndlingsfritidsbeskæftigelse eller sportsgren ofte vender tilbage til den for fuld styrke, langt før den nødvendige tid for heling er gået”.

(* Suk * smækker bogen i)

I disse dage for et år siden, forberedte jeg mig til sidste års 24 timersløb. (Nu kan jeg ikke engang cykle op til købmanden på Nikolines Batavus Old Dutch med lav indstigning).

At køre et 24-timers løb eller et hvilket som helst andet ekstrem cykelløb, handler også om at overvinde smerte.

At ignorere smerte …

Sportsfolk er gode til at ignorere smerte.

Nå hvor-om-alting-er – Det varer i hvert fald længe før jeg igen, kan byde min krop noget, der er tilnærmelsesvis så fysisk strabadserende, som at cykle i 24-timer.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mads
  29. maj 2007 at

  Jeg håber godt nok snart at du kommer i gang igen. Jeg fik overbelastet mit knæ en smule, da jeg var ude at cykle i går, og kom til at tænke på dine strabadser.
  Har Team Lars lukket deres website? Øv øv, dem fik jeg meget skæg ud af at læse.
  I øvrigt stammer deres slogan ganske sikkert fra Lance Armstrongs “Pain is temporary, quitting is forever”. Et slogan der har hjulpet mig igennem meget.

 • Reply
  Fru Green
  29. maj 2007 at

  Tankevækkende hvordan en god egenskab kan blive en skidt en. At det der kan presse en ud over ens komfortable grænser kan blive årsag til at man ikke høre når det virkelig er grund til at lytte til kroppen.

 • Reply
  Helle
  29. maj 2007 at

  Mads – ja, det var ærgerligt de lukkede ned. Der fik man ellers mange gode grin.

 • Reply
  Helle
  29. maj 2007 at

  Nicki Petersen gennemførte løbet i lørdags efter sit styrt, med et kraveben, der var revet fra ved halsen, en skulder ude af led, trykkede ribben og blodansamlinger. Han fik en 4. plads.
  Så ham lige i TV, liggende på fysioteraeuptens (pine)bænk. Han bekendtgjorde, at han da var klar til løb igen på fredag !!

 • Reply
  Frida
  29. maj 2007 at

  Den tanke slog mig ved at læse det her at måske går det hele bare ud på at finde hvor langt man kan gå. Hvor grænsen går

 • Læg en kommentar