0 In Dengang mor var "dreng"

Efter den 12. går det stærkt

Min mors broderede julekalender har sin faste plads i mit julehjem, også selvom der ikke kommer pakker på den i disse år.

Det er et rigtigt fint broderi. Og velbevaret – den er snart 50 år gammel.

Min mor broderede den under sine nattevagter på det, der dengang hed Middelfart Sindsygehospital, ultimo 60’erne og så langt tilbage jeg kan huske, fik min lillebror og jeg pakker på kalenderen i december.

Der findes ikke billeder af Lillebror og jeg med kalenderen i 70’erne, men jeg har billeder af Nikoline og julekalenderen fra 90’erne.

Julekalenderen var nemlig i brug i hele hendes og Emilies barndom (og lidt af deres voksendom), lige som den blev i min.

Læg lige mærke til, hvad der sker på kalenderen efter den 12. Det ses tydeligt på det øverste billede herover.

Mens den 1. til 9., 10. og 11. december næsten ikke flytter sig henimod jul, så begynder dagene at tage store spring efter den 12.

Nu går det stærkt, hver gang man klipper en lille pakke af!

Hvor havde jeg mange sommerfugle i maven når vi nåede til 12. december – nu kunne man nemlig se, at det snart var jul og det var næsten ikke til at holde ventetiden ud!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Øver teori – billede 14

Her i huset øver vi teori og det er slet, slet ikke så let, som man skulle tro (selvom én har haft kørekort i 21 år ...) "Du skal fortsætte lige ud...

Close