2 In Svømning

1250 meter bryst før havregrøden

Her 1100 sider inde i Bergen Trilogien overrasker forfatteren ved pludselig at slå over i “Jeg-fortælling”. Han viser dog ret hurtigt, at jeg-fortælleren er privatdetektiven Varg Veum.

Varg Veum. Som læser ved jeg noget om ham, han ikke selv ved. Han har ikke den far, han tror han har! Hans far er nemlig ikke Anders Veum, men derimod trompetisten Leif Pedersen, som “besprang” hans mor på færgen på vej hjem fra et besøg hos forældrene, ude på én af Vestlandets småøer, kort efter sidste verdenskrig.

Som betingelse for, at tage imod sin kones horeunge, stillede Anders Veum (som vidste han var steril) en betingelse: Han ville bestemme hvad drengen skulle hedde og han skulle hedde Varg.

Hvorfor han stillede sin kone et så ondskabsfuldt ultimatum, har forfatteren glemt at fortælle. Konen kaldte i hvert fald aldrig Varg andet end “Lillemand”, selv da han var langt oppe i 50’erne.

Så “Lillemand” har altså slået sig ned som privatdetektiv. Ja så. Og nu vælger han altså at kaste sig over vores snart 100 år gamle uløste mordgåde – hvem dræbte konsul Frimann nytårsnat år 1900. Godt initiativ, Varg. Ikke underligt at forfatteren udså sig dig, som hovedpersonen i sin efterfølgende kriminalromansserie.

Jeg kan ellers ikke vente med at få svaret på den mordgåde. Desværre blev det ikke i aftes, jeg fik det, for øjnene glippede i og da det jo var fredag morgen næste morgen – og dermed svømmemorgen – overgav jeg mig og slukkede natlampen.

NU ved jeg, hvad jeg skal få fredag aften til at gå med – jeg skal læse!

Foreløbigt er det fredag morgen. Jeg har fået mine 1250 meter bryst før havregrøden. Året er 9 dage gammelt. Jeg har en travl arbejdsdag foran mig. Sneen er tøet igen og der er kun 14 dage til Kaj kommer hjem.

Go’ weekend derude.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Helle K.
  9. januar 2009 at

  PYH – jeg nåede at blive helt forpustet.
  Jeg kender kun Varg Veum fra krimierne, måske skulle jeg en dag læse trilogien 🙂
  Tak og God weekend til dig 🙂

 • Reply
  MrsBaloui
  9. januar 2009 at

  Også rigtig god weekend til dig 🙂

 • Skriv et svar

  Read more:
  Forberedelse

  Efterårsferie og forberedelse til det forestående årsmøde.

  Close