2 In Arbejdslivet

Besværlig kunde

Lørdagens projekt har været planlagt i nogle uger. Det var tid for en ny såkaldt “pressefotografering”. Det gamle profilbillede duer ikke til visitkort mv. længere – billedet er blevet… ja, for gammelt!

notusehelle

Så jeg startede hos frisøren, der stylede mig så fint, så fint – hun kunne sit håndværk og jeg var en taknemmelig kunde og bestilte en ny tid.

enturtilfrisoren

Så videre til fotografen, som til gengæld fik et værre bøvl med mig. Den første lange serie portrætter hun tog, kasserede jeg alle sammen. Om igen.

Så prøvede hun med en anden baggrund. Dem kasserede jeg også.

Så prøvede hun at fotografere mig stående. Dem kasserede jeg også. 20 skud – lige lukt i skraldespanden med dem alle sammen. “Jeg er en besværlig kunde“, undskyldte jeg.

Fotografen tog det med godt humør. Jeg prøvede at forklare, hvad jeg ville have … øh, bare sådan et eller andet, hvor der ikke var så meget fjæs på. Kunne vi ikke tone Helle lidt ned? Zoome lidt væk? (Ikke let at være portrætfotograf, når kunden helst vil fotograferes bagfra.)

Til sidst prøvede fotografen med en anden placering, en ny stol og en vinkel, hvor jeg ikke blev taget så front- og close-up. Det hjalp lidt. Blandt dem SKAL jeg kunne finde nogle brugbare. Jeg skal leve med det billede i en del år, jeg er nødt til at være tilfreds med det, jeg vælger.

I næste uge får jeg billederne til gennemsyn.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Finn
  6. marts 2016 at

  Kan kun være enig med din kommentar om frisøren. Så dig til vintercupafslutning.
  Det så godt ud til dig.

 • Reply
  Helle
  7. marts 2016 at

  Tak 🙂

 • Læg en kommentar