1 In Film & Fjernsyn

Flaskepost fra P

Jeg er ikke den store krimielsker.

Jeg har ikke læst Jussi Adler Olsens triologi om Carl Mørck og Assad, men jeg har set to af filmene i fjernsynet.

Eller? Set og set …. ?

”Fasandræberne” faldt jeg i søvn til (jeg gør et forsøg en anden gang, lige som jeg MÅ have set ”Bedrag” en dag). ”Kvinden i buret” måtte jeg se over et par gange, før jeg kom igennem. Den var skræmmende, pervers og væmmelig.

I går så jeg ”Flaskepost fra P” i biografen og måske passer mottoet ”film skal ses i biografen” bare rigtig godt til mig.

flaskepostfrap

Jeg falder (normalt) ikke i søvn i biografen og jeg kan ikke fristes til at zappe, hente kaffe, sms’e eller hvad der ellers kan få én til at miste koncentrationen.

I ‘Flaskepost fra P’ lander en 8 år gammel flaskepost hos Afdeling Q. Carl Mørck og Assad vikles ind i en grufuld sag om mord, religiøs fanatisme og et forsvundet søskendepar, som – helt urealistisk – aldrig er blevet meldt savnet af deres forældre.

Først og fremmest – SIKKE nogle flotte billeder!

Imponerende flotte optagelser af gule rapsmarker, lange, smukke vesterhavskyststrækninger, vindmøller (der er noget forførende smukt over vindmøller), himmel, hav og jysk hede (fantastisk eksportvare der). Sammen med soundtracket og den action der var på lærredet, gav det virkelig sug i maven.

Og sikke nogle dygtige skuespillere! Nikolaj Lie Kaas, Pål Sverre Hagen, Fares Fares …

At plottet så var (som jeg tit synes det er med krimier) klichéfyldt, forudsigeligt og utroværdigt (barn-har-ond-barndom-og-bliver-selv-ond- psykopatmorder – og nej, SÅ mærkelige ER de altså ikke ude på den yderste del af udkantsdanmark) …

Hvis en krimi skal holde mig sådan hen med spænding – så overrask mig – ”It better be good!”

Men, tjae – Nej. Jo.

Det var OK.

Jeg var faktisk underholdt.

Jeg havde en oplevelse på en lørdag aften, hvor Kaj var taget i mande-madklub-for-finere-mænd.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kasper
  22. januar 2017 at

  Jeg forstår bare ikke hvordan de kan bruge et norsk indenrigsog til at fungere som toget til Hamborg. Og kidnapningen af børnene foregår i en dansk indregistreret bil på en svensk landevej. Er det for at tækkes svensk og norsk medfinanisering?

  Giver dig ret i at filmene er ligeså røvkedelige som bøgerne.

 • Skriv et svar

  Read more:
  Laaaaang tur

  Det blev en laaaang tur med kaptajn Leo i dag. Han havde inviteret interesserede klubkammerater med ud på 125 km - en prøve på den eventuelle nye rute til næste...

  Close