0 In Lyd og musik

Vort modersmål er dejligt

Check og færdigt arbejde! Månedens 4. konfirmationsang blev afleveret forleden. Alle kunder har været glade, så det forventede jeg i-og-for-sig også den sidste her ville være (jeg synes selv resultatet blev rigtig godt og jeg er ellers min egen værste kritiker).

Men ak … Dagen efter blev jeg ringet op af kunden og han var ked af det …

Det var ellers en fin sang, jeg havde skrevet, sagde han. 12 vers der passede perfekt på sønnen og det rimede, kunne han se.

Flot arbejde … der var bare et lille problem:

Han kendte ikke melodien!

”What?

‘Vort modersmål er dejligt’ – den lærte vi da i skolen! Kender I ikke den?”

Njaeøhhhh …. ” … og huuuuun er så uuuuung og så yyyndig …”- den verselinje kunne han godt huske, han havde hørt før, men resten?

”Og I er”synnejyder”! 

Jeg troede ”synnejyder” var sådan et patriotisk folkefærd, der kunne alle vores fædrelandssange?!

Men rooooolig nu.

Ikke panikke …

Vi finder en løsning

Nu sender jeg melodien – og så hører du den sammen med konfirmandens mor og pap-mor og bedstemødre og tanter – 12 gange, mindst. En gang for hvert vers – og så LÆRER I DEN!

36 sønderjyder samlet til én fest – NOGEN må da for pokker kunne synge ‘Vort modersmål er dejligt’ (Konfirmanden kan i hvert fald, det vil jeg vædde med, for han er en stor solist, der har sunget for de kongelige og i fjernsynet … men det hjælper selvfølgelig ikke hans far, det ved jeg godt ….)

I har en måned til at få den lært …

Aftale?”

En lejlighedssang kan KUN kan bruges til den ene lejlighed, den er lavet til. Der er ingen muligheder for senere genbrug eller videresalg til andre, når først arbejdet er gjort og man kan heller ikke bare lige lægge en anden melodi under ordene, for så passer det ikke mere …

Det gør jo egentligt produktionen ret unik. *suk* – det er ikke let at være festsangedigter.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar