0 In Motionscykling

20. sæsonstart

Jeg har en form for jubilæum i dag. Det er nemlig min 20. sæsonstart i Baghjulet, som jeg tog hul på i dag. Den kom til at foregå i Baghjulets gruppe C og i strålende solskinsvejr. En superfin tur ud omkring Hønnerup og Gelsted med Gitte som turleder.

For 20 år siden var jeg 34 år gammel og hunde-nervøs for at skulle ud at cykle med sådan nogle ‘proffer’ på smalle dæk. Jeg købte en cykel, fordi jeg havde hørt man blev TYND af at cykle. Nu ved jeg, at det er løgn, men jeg kom til at elske at cykle. Kaj havde allerede været med i Baghjulet i 1 år. Han havde kørt nogle ture med mig og roste mig og sagde, at det nok var min gode svømmeform, der kom mig til gode på cyklen. Efter nogle ture vurdered han, at jeg i hvert fald godt kunne følge med Baghjulets gruppe 4.

Og tænk – jeg væltede på den allerførste tur. Lige så stille – PLUMP – væltede jeg til siden ved hajtænderne i Kauslunde, fordi jeg ikke i tide kom ud af mine nye cykelsko. Nøøøj, hvor var jeg flov. Men ooork nej, det behøvede jeg ikke at være, forsikrede mine nye klubkammerater mig. Det kunne skam ske, for selv den bedste.

Jeg kan huske 2 personer fra den første tur. Arne Wind, som var så flink og tog sig så godt af de nye i gruppen og så Ellen, som jeg senere kom til at cykle i tusindevis af kilometer sammen med – i ind og udland. Bla. glemmer jeg aldrig, hvordan Ellen tog sig kærligt af mig (hjalp mig på toilettet og trak mine klamme cykelbukser ned for mig …) dengang jeg brækkede kravebenet i Liège. Hun trøstede mig og var hos mig i en af de mest sårbare situationer i mit liv.

Jeg har søgt i mine arkiver for at se, om jeg har billeder fra den første sæson, som jeg kørte i sommeren år 2000, men jeg kan ikke finde nogen. Det ældste jeg har er fra Tour de Vestfyn 2001, hvor jeg står og spiser bananer på depotet ved Sandager Brugs.

Dengang kørte jeg på min gamle, røde Trek, som var købt brugt og alt for stor. Nu slider jeg på min 4. racercykel. Og så syntes jeg iøvrigt dengang, at det eneste der kunne forsvare at betale for at cykle en tur i guds frie natur, som f.eks. til Tour de Vestfyn var, at man kunne spise alle de bananer man ville på depoterne. Så det gjorde jeg – holdt depotstop og sørgede for at få noget for mine penge. Siden dengang har jeg 73 gange betalt startgebyr og stillet op til et motionscykelløb. Henning og Niels O. på billedet herover er forresten også stadig med i Baghjulet.

I dag blev sæsonstartens tur alt i alt 80 km lang inden jeg var helt hjemme. Vi sluttede med varm karrysuppe og hygge i solen. Jeg tror der var godt 100 medlemmer til sæsonstart i dag – som iøvrigt var den 37. sæsonstart i Baghjulets historie.

Og så hjem til en lille eftermiddagslur på terrassen. Tænk at det lader sig gøre, på en 7. april!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Melfar MTB

Dejlig, dejlig dag i skoven med mit kamera. Jeg har set en masse glade og SEJE mennesker på cykel og jeg har fået så meget solskin, at jeg kom hjem...

Close