1 In Cykelmotion

24 timers landevejscykling

Så er der 15 dage til jeg skal køre Melfar 24 Hour Cycling Challenge – Danmarks eneste 24-timers motionscykelløb på landevej. 15 dage tilbage, at blive klar i.

Jeg mangler 600 kilometer i, at lande på det samme antal træningskilometer, som da jeg kørte løbet for 2 år siden. Et hurtigt kig i kalenderen: 7 effektive træningsmuligheder + 2 restitutionstræningsture i ugen op til løbet. Man skal jo også lige på arbejde – det ta'r så forbandet meget af ens fritid, det arbejde.

Jamen, jeg når det da …

Men hvor er det besværligt at træne til et så stor præstation, der ligger så tidligt på sæsonen, i et land som Danmark, med det klima vi har. (Jeg kan godt forstå, at rigtige cykelryttere flytter sydpå.) Der har reelt set kun været 2 måneder at træne effektivt i: April og maj. Årets første 3 måneder var kolde og snefyldte – og desværre er jeg ikke typen, der har temperament til, at sidde på en spinningscykel i lummert træningslokale. Nej, jeg skal UD i frisk luft på min cykel – så mere end 300 km. MTB bliver det ikke til, de måneder.

Jamen, jeg når det da …

Men en anden go' gang, hvis jeg skal køre noget ekstremt – så skal det være senere på sæsonen. For hvor havde det været rart at have et par måneder mere at blive klar i. Det hele bliver lidt lettere – lidt sjovere, når man er velforberedt.

Jeg når det … jeg bliver lige præcis så forberedt, som jeg har kunnet nå at blive, med det liv jeg lever ved siden af.

Hvis jeg altså ikke går ned med en forkølelse inden for de næste 15 dage – for jeg kan vist lige så godt forberede min psyke på, at træningsturen i aften bliver lige så våd og kold, som den i tirsdags.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Stine
  18. maj 2006 at

  Hvis vi lever efter Ole Stephensens definition; at alt over 500 m løb er ekstremsport, så er 24-timers motionscykelløb ganske ekstremt. Det er godt klaret! Jeg glæder mig, til at høre mere om hvordan det går…

 • Skriv et svar

  Read more:
  Nogen ER da glade …

  Der var én der sagde ved evalueringsmødet efter Melfar 24 forleden aften, at han ikke troede der var mange, der interesserede sig for, at downloade diplomer. Ik' lige det, jeg gad høre,...

  Close