0 Udgivet i Ham og så mig

30 års bryllupsdag

I dag kan Kaj og jeg fejre vores 30. bryllupsdag! Det er altid nemt at huske, hvor mange år det er, for de følger Nikolines alder og hun fylder 30 til sommer. Vi ville giftes inden hun kom. Dengang var en ægteskabskontrakt den bedste forsikring, man kunne tegne for hinanden (måske er det stadig væk sådan?).

Lørdag den 29. april 1989 var en en dejlig solrig forårsdag. Vi havde været kærester i 7 år. Vi blev borgerlig viet på Odense Rådhus. Ceremonien var smuk og rammerne fine. Vi spiste middag med forældre og søskende på Sortebro Kro i Odense bagefter.

Vi fik taget glade familiebilleder i den Fynske Landsby, men jeg har aldrig rigtig brudt mig om at kigge på billederne bagefter. Hvad jeg ikke vidste den dag (men bagefter kunne se på billederne), var at jeg var ved at blive syg af min graviditet.

En uge efter bryllupsdagen fik jeg det dårligt. Jeg mødte på mit arbejde som sekretær i et revisionsfirma om morgenen og til middag, var jeg nødt til at gå ned på gaden og købe et par nye bløde, kina-sko, 2 størrelser større end min normale skostørrelse. Jeg kunne ikke længere passe dem jeg var gået hjemmefra i om morgenen. Jeg svumlede overalt på kroppen og jeg anede ikke hvorfor.

Da jeg kom hjem fra arbejde, var mine hænder hævede til 2 tykke vanter. Jeg kunne ikke bøje min fingre og mine ringe måtte lirkes af med sæbevand. Dagen efter gik jeg til lægen. Her lærte jeg et ny ord:

Præeclampsi!

Det er latin og betyder svangerskabsforgiftning. Det kan mor og barn dø af, hvis der ikke bliver taget hånd om det. Jeg blev sygemeldt og lå ned resten af min graviditet. Hvis jeg ikke fik det under kontrol, ville jeg blive indlagt. Det er den første og eneste gang i mit liv, at jeg har haft forhøjet blodtryk.

Fødslen af Nikoline 8 uger senere helbredte mig med et trylleslag.

Jeg tabte 10 kg det døgn hun blev født og det selvom der kun var for 3,9 kg. baby. At jeg så var ved at besvime på badevægten morgenen efter fødslen, og én af de andre nybagte mødre nærmest måtte gribe mig, det er en anden snak. Det var en hård omgang for organismen (Om jeg fatter, at nybagte mødre i dag kan rejse sig fra fødelejet og bevæge sig ned i bilen og køre hjem, få timer efter de har født! Hvordan klarer de det?!)

29. april 2019 starter våd og overskyet. Der venter en lang arbejdsdag forude og et par aftaler efter fyraften. Jeg regner med at mødes til middag med min ægtefælle gennem 30 år omkring kl. 20.00 i aften.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar