1 In Ferie

30-års fødselsdagsfest

Som mange gange før, startede vores sommerferie med fejring af Nikolines fødselsdag. I år fyldte hun rundt og holdt fest i lånte lokaler hjemme hos Tango (det er ham med æblerne, I ved).

Vi ankom allerede fredag aften og blev indlogeret i et gæsteværelse. Derfor kunne vi være med, da Nikoline blev vækket med morgensang tidligt lørdag morgen og vi kunne give en hånd med alle festforberedelserne. Jeg hjalp Nikoline med at lave mad. Vi marinerede kød og snittede salater til 50 mennesker, det tog hele formiddagen.

Gæsterne ville ankomme kl. 15, så efter frokost sneg jeg mig væk og fik en hurtig middagslur på et tæppe ved Gudenåens bred (Tango gjorde mig selskab). (“Tango? Ville man egentlig ønske, man var en hvid puddel-hund, på sådan en varm sommerdag?”)

Vi blundede lidt i solskinnet og kiggede på kanoer med folk på ferie, padle forbi foran os. Kaj så fisk og ville ønske, han havde haft sin fiskestang med.

Gæsterne ankom. Den yngste var 14 dage gammel og den ældste 92.

Jeg mødte både nye og kendte mennesker. Eftermiddagen var solrig (for Nikoline har været en sød pige) og bød på fri leg og hygge for alle.

Nogen spillede kroket. Andre slikkede sol og hyggesnakkede iført solhatte og -briller.

Og Nikoline fik fine gaver og masser af dem (hen på aftenen fik hun også tid til at pakke dem op).

Senere blev der tændt op i grillen.

Nikoline beværtede sine gæster med masser af mad og drikke.

Desserten var is fra Voel Ismejeri – som i “lav din egen isvaffel” – og vi måtte spise alle de is vi kunne! Årrh, mand! En isvaffel med 3 kugler … og en til …

Muuuums – Tango var helt misundelig og ville ønske, den var et menneske.

Som aftenen skred frem, blev stemningen opløftet. Og vi fik smagt mange spændende drinks, som Nikoline havde lagt opskrifter på (bland selv drinks).

Selv trak jeg mig tilbage lidt over midnat og fandt dynerne i mit gæsteværelse. Mange kunne heldigvis holde sig vågen længere og de festede til den lyse morgen med dans, discokugler, og natmad på bål. Fra mit gæsteværelse kunne jeg høre andre overnattende gæster sige “godnat” til hinanden på tidspunkter, hvor de fleste siger “godmorgen”.

Dem lod vi sove længe. Jeg er morgenmenneske og stod op og hjalp med at rydde op, fik en stor spand morgenkaffe og rundede festens oplevelser af sammen med de andre morgenfriske. Inden middag havde sidste overnattende gæst fået øjne og vi andre var også så småt klar til at drage hjem mod Fyn efter en rigtig dejlig fødselsdagsweekend.

Når ens børn fylder 30 år, så har man altså for alvor voksne børn!

Herhjemme checker vi ind i “sommerhuset” på Højskolevej, hvor feriens dag 2. dag bliver nydt med afslapning og Tour de France i fjerneren.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  15. juli 2019 at

  Tillykke med hende – der var da rigtig vejr til formålet, ser det ud til 😀

 • Skriv et svar

  Read more:
  Skøøøn tur

  Skønt tur med Baghjulets gruppe D i dag - man er jo nærmest grædefærdig af glæde når solen endelig bager ned på os blege og forfrosne nordboere. Gruppen bestod af...

  Close