2 In Film & Fjernsyn

34 års ubrugelig viden

I aftes benyttede vi det “Bøf & Bio” gavekort, Kaj fik til sin 50 års fødselsdag.

Først fik vi en god middag – en kææææmpestor steak – og bagefter gik vi i Panorama Middelfart og så vi “En kongelig affære”.

Jeg synes det var en sindsyg flot film! Dengang var der sgu gang i det danske kongehus.

I foråret 1978, da jeg var 13 år, skrev jeg en større projektopgave i historie om Kong Christian den 7. Jeg kan huske, at jeg læste og læste om Danmarks sindssyge konge og hvordan han turede Købehavn rundt, rablende gal. Jeg genfortalte med mine egne ord historien i min opgave – skrevet med fyldepen. (Parker fyldepennen står stadigvæk her på min skrivebord, men der har ikke været blæk i den i mere end 30 år. Jeg skriver sjældent i hånden mere).

Jeg fik masser af klap fra min lærer, for min omfattende opgave, som også havde et kapitel og Christian den 4. og Frederik den 3. (Opgaven har jeg forresten også stadigvæk liggende.)

Siden foråret 1978 har jeg båret rundt på 34 års ubrugelig viden om Christian den 7!

Først i aftes kunne jeg blære mig lidt med mit dybdekendskab – til Kaj, som var inderligt ligeglad og ikke syntes filmen var noget “der gik over i historien”.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ib
  17. april 2012 at

  Skrev i begyndelsen af 1970,erne et speciale om Brygger Jacobsens indflydelse på oprettelsen af Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg slot. Havde det efterfølgende liggende i mange år.
  Har jeg så nogensinde haft brug for den viden ? – Jo, såmænd.
  Var engang med i et spil Trivial P. hvor jeg fik spørgsmålet: “Hvad står der over indgangen til Carlsbergbryggeriet”? – Der står såmænd “Laboremus pro patria” (arbejde for fædrelandet)- Det svar høstede jeg en ost for.

 • Reply
  Helle
  17. april 2012 at

  Hæ, hæ. Ja om ikke andet, kan man høste en ost i Trivial P.

 • Læg en kommentar