0 Udgivet i Familie

80 år

På min feries 14. dag sender jeg en hilsen til min svigermor. Jeg har i dagens anledning fundet 3 billeder af en ung kvinde.

Først, forelsket ved Vesterhavet i 1957. Det var hendes første besøg på min svigerfars hjemstavn ved Stadil, efter at de var mødtes og blevet kærester ved en Grundlovsfest ude i Båring Skov. Thi det var dengang i de gode gamle dage, hvor man fejrede Danmarks Nationaldag med en fest, hvor de unge mødtes til dans.

Dernæst, på motorcykeltur, også ultimo halvtredserne. Rockabilly-Brigitte-Bardot-pinup-cool-style … svigerfar er fotograf. Noget af en kværn der, svigermor.

Og endelig, som ung mor – 24 år – med lille Kaj i begyndelsen af tresserne, hjemme på hendes forældres gård, hvor Kaj er født og hvor familien boede sammen de første år, indtil de fik deres eget. Kaj kører traktor, ser det ud til. Der blev aldrig nogen landmand ud af ham. (Svigermor sender fotografen et jeg-har-en-dårlig-hårdag-dræberblik).

På den 22. juli har jeg været med til at fejre mange sommerlige fødselsdage i mine svigerforældres have, hvor der altid var fest på en fødselsdag. I dag ville min svigermor være fyldt 80 år. Men det er 9 år siden hun tog her fra. Så i aftes samledes vi til en lille grill komsammen uden hende.

Stegen grillede vi iøvrigt i ovnen. Der er stadig afbrændingsforbud i hele kommunen på grund af tørken og hedebølgen. Og varmen skulle eftersigende fortsætte i dag – på min feries 14. dag. Endnu er det kun tidlig morgen, men jeg glæder mig allerede til at kaste mig over 22. juli 2018 og bruge den.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar