0 Udgivet i Tour de Paris

Afsked med Lars Bak

I aften har jeg set aftentour, som havde Lars Bak på besøg i studiet for sidste gang.

I morgen kører han sin anden sidste etape i det, der bliver hans sidste Tour de France. Som 39-årig går han nu “på pension” fra Tour de France, som han fik kørt 8 stk. af.

På spørgsmålet om, hvad der har været hans største oplevelse, fortæller han, at det var da han var i udbrud i Paris i 2011, hans første Tour de France.

Lars! Jeg husker det som om det var i går.

Det var den 24. juli 2011 og jeg så Tour de France i første parket, siddende på VIP-pladser på Tribune Grand Palais sammen med Kaj. Det var første gang jeg hørte om den her danske cykelrytter, Larsø Bakøøøøøø, som den franske speaker kaldte ham.

Jeg så ikke Tour de France det år, for jeg var selv på vej til Paris på cykel. Men to dage forinden havde jeg brækket mit venstre kraveben, da jeg ramte en dum kansten i et industrikvarter i Maastricht og jeg var så morfinomtåget, som jeg sad der, at mit hoved dinglede til højre og venstre (fordi jeg sad ret op og ned og faldt i søvn, midt i verdens største sportsbegivenhed!).

Tænk, at det er 8 år siden nu.

Lars. Jeg kan sgu godt forstå du synes det var dejligt, at dagens forheksede etape på Col de L’Iseran blev afbrudt, pga. lortevejr og mudderskred og at morgendagens sidste etape er skåret ned til historiske 59 kilometer pga. dårligt vejr. Ik’ noget at sige til du er træt.

Tak for underholdningen.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar