0 Udgivet i Helbredet

Akillesbøvl

Ejby Natløb er ude af benene. Det er gårsdagens cykeltur ikke – samtlige 75 kilometer brænder i mine akillessener.

Mandagens planlagte løbetur blev derfor kort. Gåpauserne mange. Underlaget blødt. Det gik fint.

Første gang jeg nogensinde mærkede smerter på bagsiden af underbenene (jeg kalder det akillessenen, men sandheden er, at jeg ikke aner om den går så langt op ad benet), var på cykel i 2011 på vej til Paris. Jeg havde henimod 700 kilometer i benene hen over 5 dage og jeg tænkte, hvad pokker var det nu for en smerte?

Jeg styrtede senere samme dag og derfor fik benene pause og jeg fik andre problemer at tænke på.

I 2015 begyndte jeg at få periodiske og forbigående smerter i akillessenerne igen (Arrgghhg – Lady Tour 2015 – for h…… hvor havde jeg ondt i benet på vej hjem fra Herning efter touren).

Smerter kom altid under cykling. Nogle gange højre ben, andre gange venstre. Til tider begge ben.

Det mærkelige ved de smerter er, at de kun kommer engang imellem. Jeg synes ikke nødvendigvis der er sammenhæng mellem træningsturens hårdhed og smerterne. En langsom tur hjem fra arbejde kan gøre ondt og ræs i Kajs Baghjul kan være helt uden smerter.

Nogen gange kommer og går smerterne under samme cykeltur. Altså jeg får ondt og pludselig bliver det bedre eller går helt væk. Andre gange bliver det kun værre – som i går, hvor jeg næsten ikke kunne træde af bare smerter de sidste 20 km.

Den smule jeg har løbet, har ikke givet disse smerter. Heller ikke gymnastikken.

Det er mærkeligt.

Jeg har prøvet at justere på klamper og ændre fodstilling. Jeg har ikke rigtig kunnet se noget mønster. Jeg smører mit underben med Trauma 320 og strækker ekstra godt ud. Om ikke andet, gør det godt.

Men jeg synes ikke helt jeg har fundet fundet årsagen og løsningen.

Måske må jeg konsultere en fys?

Jeg gider bare ikke rigtig rende efter det, for det er så tit de alligevel ikke kan gøre noget. Det er i hvert fald den erfaring jeg har fra ryg og kraveben. Spild af tid og penge – de kan alligevel ikke “tage det væk”.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar