3 In Uddannelse

Aktiveringssamtalen

Min forudindtagede skræk for aktiveringssamtalen hos Jobcentret i går (herunder skrækken for, på forhånd at være sat i bås som en luddoven pjækkerøv), var helt ubegrundet. Jeg kom ind til en rigtig sød sagsbehandler, som spurgte ind til mit sygeforløb.

Så jeg fortalte hende, om cykeluheldet pinselørdag, om mine forsøg på at fortsætte mit liv (herunder mit arbejdsliv) som om intet var hændt, om kravebenet, som viste sig ualmindelig “utilbens“, om sygemeldingen, om operationen for små 3 uger siden og om den efterfølgende rekreationsproces, hvor jeg nu befinder mig i den fase kirurgen kalder “almindelig brug af armen op til smertegrænsen og uden belastning” og endelig om næste kontrolbesøg 2. september og (tror jeg på!) herefter genoptræning, styrketræning og raskmelding.

Hun var tillidsvækkende, så jeg kom til at betro hende flere af mine bekymringer, f.eks. min bekymring for min badeferie på Mallorca, som jeg bestilte længe før kravebenet og verden gik af lave. Måtte jeg nu tage af sted?

Hun havde 2 nyheder i den forbindelse. En god og en sjov.

Den gode nyhed var, at jeg gerne måtte afholde min ferie på Mallorca, som planlagt. Det måtte jeg, fordi jeg befandt mig i fasen “almindelig brug af armen op til smertegrænsen og uden belastning”, hvorfor ferien ikke afbrød et genoptræningsforløb som ville sinke min helbredelse. I praksis, forklarede hun mig, fandt man som regel ud af det alligevel. Man kunne jo sagtens tage fysioterapeutens øvelser med på ferie – “Vi er jo mennesker. Vi er jo ikke ude på at spænde ben for folk”. Set DET var en god nyhed.

Så kom den sjove.

Hvis jeg nu (mod forventning!) ikke kunne raskmeldes efter næste kontrolbesøg på sygehuset, så skulle jeg iht. loven sendes i aktivering med henblik på at blive sat i stand til at vende tilbage til arbejdslivet. Og her havde de faktisk rigtig mange gode tilbud, fortalte den søde sagsbehandler, og viste mig en brochure. Jeg slog op på en tilfældig side: Spinningskursus!!!

“Spinning – kondistionstræning på motionscykel” (stod der) “Spinning er konditionstræning på en motionscykel, hvor du på et hold bliver guided igennem af en instruktør, som sørger for, du får sved på panden. Hastigheden og vægten på cyklen justeres flere gange i løbet af timen og i takt med musikken, så du får det optimale udbytte”.

Jeg kunne blive sendt i aktivering på en spinningscykel 😀

Sagsbehandleren var lokal og kender godt min tilknytning til Baghjulet og cyklingen. Tanken om at sende mig i kommunalt aktiveringstilbud på en spinningscykel, fik os begge til at grine.

Meget og længe og højt. Det er så helbredende med et godt grin. 

Jeg var glad da jeg gik derfra. Der har været så meget at ærgre sig over, de sidste 10 uger. Aktiveringssamtalen var et opløftende indslag 🙂

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Merete
  3. august 2010 at

  Jeg sagde det jo 🙂

 • Reply
  Helle
  3. august 2010 at

  Ja, jeg tænkte også på dig. Du havde helt ret. 🙂

 • Reply
  Merete
  3. august 2010 at

  Jeg kender det jo – havde det lidt som dig da jeg blev indkaldt. Men nu har jeg snart været i ‘systemet’ så længe at jeg har fundet ud af at det ikke er altid man skal lytte efter de negative historier (selvom de selvfølgelig også findes)
  Kan jo være vi ses derude… dog ikke på spinning-holdet 😀

 • Leave a Reply

  Read more:
  Op og ned på dag og nat

  A-mennesket Helle er ved at vend op og ned på dag og nat!!Sover til kl. 08.00+ hver morgen.Sover middagssøvn på terrassenSover eftermiddagssøvn på stuegulvetBlunder på gulvet foran fjernsynet mens Kaj laver...

  Close