4 In Arbejdslivet

Angst for “Øf”

Efter at have hørt mærkelige historier om borgere, der blev anbefalet at blive hjemme fra valget pga. angst for smittefare i stemmekabinerne (alternativt tage deres egen blyant med, for ikke at virusinficere kommunens!) lå jeg og spekulerede på hvilken risiko jeg egentlig udsatte mig selv for, ude i svømmehallen her i morges.

At hoppe i et stort (ganske vist klorholdigt, men alligevel) badekar med 10 andre vildt fremmede mennesker!!!! Hvad kunne vi ikke have inficeret hinanden med?!

Sådan har jeg en tyrkertro på jeg går ram forbi, når der er influenza (herunder svineinfluenza – også kaldet “Øf”) i omløb. Jeg har ikke haft feber siden jeg var barn og tror faktisk ikke jeg har været ramt af influenza som voksen (forkølelser, jo – men det er vist noget andet). På en tidligere arbejdsplads, fik vi altid tilbudt en influenzavaccine. Det var vist noget med, at chefen håbede på mindre sygefravær. Han var altid den første til at tage vaccinen og altid den første der lagde sig syg alligevel.

Jeg tog aldrig imod vaccinen (da jeg alligevel aldrig får influenza). Derimod synes jeg, jeg var hende, der under epideminerne mødte på arbejde hver morgen, og tog imod kollegernes sygemeldinger.

“Så for søren. Nu er det min tur.”
“Så er jeg også ramt – alle er jo syge, du ved. Så jeg kommer ikke i dag”.
“Så blev det min tur til at krybe under dynen …”

Og med en samvittighed så sort som kul, fordi jeg overhovedet tænke den tanke, at visse kollegaer benyttede epidemien som gangbar “undskyldning” for en fridag under dynen, var jeg hende der altid mødte op og nogen gange tænke: “Hvornår bliver det min tur til at blive væk!?”.

Fy da. Man skal ikke klage over et godt helbred …. og apropos helbred, så går det meget bedre med mit hold i ryggen og svømmeturen her til morgen var ren terapi og de 1000 meter blev tilbagelagt uden brug af Ibuprofen. Inden jeg ser mig om, skal jeg ud og prøve en lille cykeltur.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Helle K.
  20. november 2009 at

  Jeg har været i syv sind med den vaccine – men fordi jeg befinder mig i risikogruppen, så har jeg sagt ja – også selv om jeg ellers aldrig har influenza – sidst var i 2001 🙂 Jeg kalder heller ikke div. forkølelser for influenza – jeg hørte en læge fortælle, at så længe man kan foretage sig andet end at sove, så er det ikke influenza.

  Jeg håber, at du endnu engang går ram forbi.

 • Reply
  Lizelotte
  22. november 2009 at

  Hvor er du heldig! Jeg har faktisk i år taget imod vores firmas tilbud om at betale for vaccinen – det lovede jeg mig selv i januar, da jeg (igen) lå med lungebetændelse efter sådan en influenza.

  Det er ikke sådan at jeg ALTID får de florerende vira – men NÅR jeg gør, så får jeg altid en “bonusinfektion” oven i hatten… som regel lungebetændelse, nogen gange mellemøre- eller halsbetændelse.

  Så … jeg ønsker dig fortsat god virusresistens. Og jeg har i øvrigt meldt fra til et par offentlige ting af angst for “øf” … det ville passe mig SÅ dårligt at blive syg, når nu jeg lige straks skal rejse til New York. Ellers ville jeg såmænd ikke ændre min adfærd … men det ville være surt at få ødelagt min tur derover.

 • Reply
  Helle
  23. november 2009 at

  7-9-13 … Jeg kan godt høre, jeg er heldig forskånet. Jeg har heller ikke fået pencilin siden jeg var barn (- eller i hvert fald meget ung) …

  WOW! Hvor lyder det spændende, med din tur til New York!

 • Reply
  Lizelotte
  24. november 2009 at

  Jeg glæder mig også helt vildt, Helle … jeg skal rejse HELT ALENE over og besøge en god veninde, som jeg ikke har set siden år 2000… det bliver stort 🙂

  Så ØF … STAY AWAY!

 • Læg en kommentar