0 In Mad

Apropos havregyn

Det kunne nu for øvrigt være sjovt at lave nogle beregninger på, hvor meget havregryn Kaj har spist i sit liv.

150 g. x 300 dage om året (lavt sat) = 45 kg havregryn om året … x de 25 år jeg har kendt ham = 1,1 tons havregyn.

Den lørdag han flyttede hjemmefra, hjalp hans forældre, hans søster og jeg ham med at pakke hans værelse (seng, tøj, stereoanlæg …) ned. Da vi var klar til at køre over i hans nye lejlighed, med det sidste flyttelæs, udbrød hans mor:

”Din Foska!!! Du skal da også huske og have din Foska med …”

Hans Foska …

Når jeg havde overnattet hos ham på hverdage, hvor vi skulle op i skole og på arbejde, så jeg hvordan hans mor satte havregryn frem til ham om morgenen (… jeg bilder mig ind hun også hældte det op i hans tallerken? Men det er måske en enrindringsforskydelse …).

Min mor havde aldrig stillet havregryn frem, på den der 1950-agtige husmormåde. Det var en ny verden, der mødte mig i min svigermors husholdning.

Foska havregryn blev produceret på Kellogg’s, og da jeg var ansat der, fortalte mine (meget gamle) kolleger, om dengang i 50’erne, da de kørte en markedsføringskampagne der hed ”Foskaner klubben”. De fortalte om biografreklamer og konkurrencer bag på havregrynsæsken (de var pionerer på det område) og jeg så sjove billeder i de meget gamle scrapbøger og personaleblade.

Foskanerbørn var raske piger og spejederdrenge, der hjalp gamle damer over gaden. Det var Ole-fra-Far-til-fire typer …. ”Avvvra, Mie …. Den er mæææægtig!”.

De var sunde, raske, stærke … og rollemodeller.

Hvis man googler på ”Foskanerbørn” i dag, finder man kun links til litteratursider med erindringer …

Jeg kan godt lide tanke om, at Kaj er vokset op som en rigtig Foskanerdreng  😉

Nu er han for længst gået over til den billige havregryn fra Føtex – man kan alligevel ikke smage forskel.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar