9 Udgivet i Familie

Apropos Lauras barnedåb

Skægt, som de gamle navne kommer igen. I min mors bog (som vi lagde absolut aller-aller sidste hånd på i aftes!), figurerer en gammel “Faster Laura”. Hun var født sidst i 1800’tallet.

Jeg husker også hvordan min far (pensioneret skolelærer) smågrinede sidst i 1970’erne, da han fik en elev i klassen, som hed Laura – spøjst navn. Han udtalte det sådan “Låuuwra” – ja, selvfølgelig ikke når eleven hørte på det.

Nu er Laura sødt og smart til små piger.

Vores lille Laura:

I 1989 fik 30 små piger navnet Nikoline. En af dem, var vores.

Jeg kan huske, at Kajs gamle mormor Katrine forargedes over, at hun skulle hedde sådan. En sød lille pige, kunne man da ikke kalde Nikoline – det hed da kun gamle koner, sagde hun.

Da Nikoline var lille, var hun nu heller ikke altid helt tilfreds med Nikoline. I hvert fald ikke, når vi skulle købe smarte tandbørster eller kopper med navn. Stort udvalg i Camillaer, Louiser og Christinaer. Ingen Nikoline med K. Øv. Og med C? Nej tak!. “Jeg hedder ikke “Nissoline!”, sagde hun altid.

Nu hedder masser af små piger Nikoline.

Det bliver spændende at se, om vores børnebørn en gang kommer til at hedde Åge, Børge, Henny og Gerda?

Er det for resten ikke skrækkeligt at tænke på, at 5 (!!) små drenge rent faktisk fik navnet Kaj i 2004!? Jeg mener – hvordan kan de forældre gøre det, mod deres eget barn?

Andre blogindlæg

9 Kommentarer

 • Svar
  Anita
  7. juli 2006 at

  Da jeg var barn, ville jeg gerne have heddet Nanna eller Lotte. Jeg syntes det passede bedre til den sprælske person jeg var og idag er det såmænd ikke meget anderledes, men jeg nægter dog at tage navneforandring. Jeg kan ikke se, hvad det skulle gøre godt for og jeg finder det en lille smule pjattet, så jeg beholder Anita (incl. de tusinde øgenavne) for det er den, jeg nu engang er :o)
  God weekend til dig og dine :o)

 • Svar
  Helle
  7. juli 2006 at

  Jeg er heller ikke til navneforandringer. Syntes det var slemt nok at vænne mig til et nyt efternavn, da jeg blev gift. Før hed jeg iøvrigt Hansen. Helle Hansen. Så kunne det vist heller ikke blive meget værre.

 • Svar
  Ella
  7. juli 2006 at

  Jeg ville have forsvoret, at mit navn NOGENSINDE blev populært, men det gjorde det så, startende som en bølge fra vest 🙂

 • Svar
  Helle
  7. juli 2006 at

  Ja, Ella, Alma og Asta kommer stormende ind på top 50 listen, sammen med Lauritz, Carl og Elias. Jeg syntes det er rigtigt sødt.

 • Svar
  Judith
  7. juli 2006 at

  Jeg skulle ha været opkaldt efter min mormor Jenny Sofie, men mine forældre mente det var for gammeldags, så derfor endte det med at jeg blev døbt Judith. Tja, jeg ved ikke hvad der er mest gammeldags i dag!

 • Svar
  Lizelotte
  8. juli 2006 at

  Ja … jeg har jo en Bodil. Lige nu hader hun sit navn – jeg vil vædde med hun bliver rigtig glad for det, når hun bliver ældre.
  Kan selv huske, at jeg IKKE ville hedde Liselotte som barn – jeg kaldte mig konsekvent Lotte…

 • Svar
  Helle
  8. juli 2006 at

  Ja, Bodil. Hun er med garanti en éner i sin årgang. Jeg synes Bodil er rigtig sødt!

 • Svar
  Lizelotte
  9. juli 2006 at

  Det er hun, Helle – også hvad navnet angår 😉
  Jeg ville have haft hende til at hedde Johanne, og min ex syntes hun skulle hedde Mette eller Lene.
  Så vi var langt fra hinanden. Men så foreslog han Bodil (en af vores venner hed Bodil) – og det var sådan “selvfølgelig!!”.

 • Svar
  Helle
  9. juli 2006 at

  Johanne? Det er ellers også flot! Jeg elsker de der gamle navne.

 • Læg en kommentar