0 In Motionscykelløb

Årsmøde i DCU Motion

Lørdagen står på Årsmøde i DCU Motion, område Sydjylland/fyn. I år er det formanden og mig der repræsenterer Baghjulets bestyrelse.

Et af emnerne på dagsordnen er sikkerhed. Hvad kan vi gøre for at øge sikkerheden ved motionscykelløb?

Et smerteligt aktuelt emne – rigtig mange motionscykelryttere er lige så godt kørende som licensrytterne, vi har udstyret i orden og mange kører om kap i store grupper ude i trafikken, når de cykler motionscykelløb.

Det minder mig om en klage jeg fik i sommers, da jeg sad som tidtager i målområdet ved Tour de Vestfyn. De første grupper af ryttere der kom i mål, kørte som om fanden selv var i hælene på dem. De nærmest bragede ind i det bord jeg sad ved og væltede hen over afspærringer og tilskuere.

Det skal lige siges, de kunne ingenting vinde! Tour de Vestfyn er et motionscykelløb.

Én rytter fandt det passende at viderebringe en klage: ”Jeg vil gerne klage!”, sagde han til mig, der sad der i arrangørernes medhjælperbluse (og havde MEGET travlt med at registrerer manuel tid!).

”Det her løb er dødsensfarligt! En opløbstrækning der slutter i et sving – det må laves om til næste år!”

(Jeg registrerede tid – “Nr. 813 – 522 – 912 – 1522 – 647 – 846 – 597 – 517 – 995 – 996 – nr. 785 – 334 – 561 – 541 – 257 …” og forsøgte at overhøre ham).

Han ruskede mig i skulderen, for at få min opmærksomhed – Nu! – så jeg fik vist sagt noget om, at jeg nok skulle viderebringe det til arrangørerne.

At det han kaldte ”opløbsstrækningen” netop var placeret som den var, for at dæmpe hans fart, faldt ham åbenbart ikke ind?

Nå – Om et par timer bliver jeg hentet af Jan. Vi har en enkelt times kørsel foran os – lige nu står den morgenbrød og kaffe.

Go’ lørdag derude.

You Might Also Like

No Comments

Skriv et svar

Read more:
Raceren ned af krogen …

I dag løftede jeg raceren af krogen og tog ud på min første træningstur i 10 uger! Det var tid til at mærke efter, hvordan det mon villes føles.Det gik sådan...

Close