0 In Bakker

Askbjerg – bakketur med Baghjulerne

Askebjerg!

Der har jeg ikke været i 15 år.

Dengang cyklede jeg Grejsdalsløbets 130 km lange rute sammen med Kaj og her indgik den her flotte og hårde bakke.

Jeg var ung og fuld af gåpåmod og ikke bange for at cykle, indtil jeg så sol-måne-og-stjerner. Jeg kørte ellers på dårligere stål-cykler med dårligere gearinger, dengang jeg var ung. Men det var ikke noget problem.

I dag var jeg på Askebjerg igen.

Jeg var der sammen med gode klubkammerater fra Baghjulet, på en Provence-fortræningstur med udgangspunkt fra Kelds sommerhus i Juelsminde.

Min gruppe cyklede 90 kilometer og en hel masse bakker.

Når sandheden skal frem, så stod jeg af nogle meter efter det her billede er taget, for det der med at cykle indtil man ser sol-måne-og-stjerne, det bryder jeg mig ikke om mere. Pulsen op … OK. Men sol-måne-og-stjerner? Nej …. jeg tænker for meget på mit hjertes velbefindende, så jeg kan ikke rigtig drive mig selv derud mere.

Faktisk stod jeg af og trak på 3 stigninger …. alle mellem 17 og 21%.

Det er over min grænse. Når forhjulet stejler og baghjulet spinner rundt (og jeg ser sol-måne-og-stjerne), så er min grænse altså nået.

Men vi havde alle tiders fede tur i det flotteste område, hvor vi flere steder kunne kigge hjem til Lillebæltsbroen.

Og vi fik næsten 1000 højdemeter i hus (masser af stigninger) og der var god opsamling på bakkerne. Vi samlede op og ventede på hinanden.

Jeg var i turledervesten i dag. En skal jo som udgangspunkt tage opgaven – men heldigvis går det altid sådan når man først kommer af sted i Baghjulet, at vi hjælper hinanden og flere tager del i ansvaret.

20 km før Kelds sommerhus, ringede vi til AP, der var grillmester i dag og briefede ham på, hvor langt vi var, så han kunne få grillpølserne klar. Han kunne fortælle, at den anden gruppe (som skulle køre længere, hurtigere og højere end os) var i nærheden af os. Vi ville nok være tilbage nogenlunde samtidigt.

På de sidste kilometer ind mod sommerhuset, kørte hurtig-gruppen op bag os og vi kunne køre det sidste stykke i ét stort felt. Det var hyggeligt.

Og SÅ var der store grill-pøller, sodavand og øl og baghjulshygge i solen i Kelds sommerhushave.

Ingen uheld i dag – bare nogle punkteringer (den anden gruppe), et gear der drillede (vores gruppe) og 2, der blev stukket af en Hveps (i haven).

Vi glæder os til afgang mod Provence om bare 3 uger!

Det er vildt, at vi skal ud at rejse!!

Det er 2 år siden, jeg har været ude af landet. Og Kaj har lovet, at han sætter min bjerggearing på inden længe. Den må jeg nemlig (normalt) ikke slide på, herhjemme i flade Danmark.

Lige i dag, kunne jeg nu godt ha’ brugt den. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar