0 In Bakker

Bakketons

På årets 2. sidste dag kørte jeg Bakketons med Kirsten og Tinna.

Bakketons går ud på at cykle ud og lede efter alle de bakker vi kan og køre op ad dem – evt. flere gange. Vi behøver ikke cykle så langt – vi ta’r bare dem der falder for på ruten. Vi tæller højdemeter, ikke kilometer eller hastighed. I dag besluttede vi os for, at vi ville have 500 højdemeter med hjem.

Det sjove er så, at uanset hvor langt du cykler eller hvor hurtigt du cykler, så flytter højdemeterne sig ikke før du cykler opad. Jo flere bakker vi cykler op af, jo hurtigere når vi vores højdemeter. Det kan gøres på få eller mange kilometer og det er god træning. Det er hårdt.

Det er ret smart at køre Bakketons, hvis niveau-spredningen i gruppen er stor, for alle kører sin egen træning op ad bakkerne. Det er ned ad bakken, vende og op ad den igen. Man er fri til at tage den flere gange, mens man venter på de sidste. Bagefter er det rolig kørsel indtil næste stigning, pulsen ned og syren ud af benene. Intervaltræning.

Jeg var godt brugt efter vores 500 højdemeter. Hjem, i bad, lidt frokost, lige løbe et par byærinder (og finde på noget aftensmad – jeg fik ikke mange point hos Kaj min kartoffelsuppe i går aftes.) Eftermiddagen står på god restitution med en kop kaffe og lidt hyggeligt i fjerneren. Det er ren ferienydning.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar