5 In Hverdagen

Bange for hunde?

Forleden dag skulle jeg besøge en mand. Han havde bedt mig komme.

Jeg ringede på hans dør til den aftalte tid og kunne høre, at han havde en hund. Den gøede inde i entreen.

Da manden åbnede døren, fór den labrador-store hund voldsomt glammende ud flæsket på mig, klaskede begge forben ind i brystet på mig og væltede mig nærmest omkuld.

Jeg kunne godt se, at hunden ikke virkede aggressiv. Den virkede nærmest “dum-glad” og fejlagtigt overbevist om, at jeg kom for at besøge den og ikke dens herre.

Jeg trådte fire skridt baglæns, vendte siden til hunden og forsøgte at værge for mig.

“Nej, hold nu op, Balder. La’ vær. Folk vil ikke have det. Balder. Baalder. BALDER!!!”.

Hunden reagerede ikke!

Så i stedet, gav manden sig til at tale til mig:

“Er du bange for hunde?“, spurgte han, og da jeg ikke svarede ….

“Du ER bange for hunde … lidt bange?”.

Hmmm…. ??

Om jeg er bange for hunde?

Tja.

Hvis nu den der mand, havde modtaget mig i døren, ved at springe ud i hovedet på mig. Klaske begge arme i brystet på mig, så jeg væltede 3 skridt baglæs, mens han råbte: “”Godaw! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! GODAW! ” ind i hovedet på mig (med stinkende ånde!).

Hvis han også sådan kom bragende ind over min usynlige privat sfære (som befinder sig i en radius af ca. ½ meter hele vejen rundt omkring mig).

Og hvis han fór rundt om mig, mens han snappede efter mine under arme og stak sin næse op i skridtet på mig ….!!

SÅ VILLE JEG MÅSKE OGSÅ VÆRE BANGE FOR MENNESKER!?

Kan man være bekendt at sige, at man egentlig ikke er bange for hans hund, men at man faktisk bare syntes den er voldsomt uopdragen og iøvrigt ulækker og at man bare helst vil have den holder sig væk?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Merete
  6. december 2012 at

  Det synes jeg faktisk godt man kan tillade sig at sige. Som du sikkert ved, er jeg selv hundeejer… og Albert er langtfra super velopdragen, men jeg VED det. Jeg kunne ikke drømme om at åbne døren og lade ham fare sådan frem… for det vil han helt sikkert gøre. Enten bliver han i stuen eller også har jeg fat i ham. Gider simpelthen ikke det der.
  Har en næsten-nabo der synes Albert er vældig sød… så længe han er på mindst 1 meters afstand. Og DET skal man (fandme) respektere. FY SKAMME den mand du besøgte!

 • Reply
  Helle
  6. december 2012 at

  Jeg var helt pinlig berørt over at se på, hvor åbentlyst lidt kontrol han havde over hunden. Puha – det kan kurere min lyst til at anskaffe mig sådan en. Har ellers været helt fristet, efter de indbrudsbølger vi har oplevet, i vores kvarter.

 • Reply
  Mia
  8. december 2012 at

  Ja, det kan du helt sikkert være bekendt at sige!! Og du skriver eksemplet ret godt selv…… hundeejere burde stå mere til ansvar for deres hund. Og den lidt nedladende grinende sætning om man er bange for hunden, gør mig harm hver gang. Idag har hunde tit fået en status som slet ikke er naturlig og som til tider bare gør livet mere besværligt for os andre.

 • Reply
  Helle
  9. december 2012 at

  Eller bemærkningen: “Den gør ikke noget!”, når folks hund “overfalder” én. Den har undret mig – det GØR den da, har jeg altid tænkt.

 • Reply
  Mia
  10. december 2012 at

  Præcis! 🙂 Vi lader jo heller ikke vores børn hoppe op på fremmede. Det er kedeligt når folk tror at en hund har menneskelige egenskaber. Tror det ville være en god ide hvis hundeejere SKULLE på kursus.
  God aften 🙂

 • Leave a Reply

  Read more:
  Folk til det grove

  Januar er slut. Jeg fik cyklet hele 158 km på landevejen i årets første måned. Senest i går, hvor det blev til 40 kilometers rigtig effektiv træning sammen med Kaj....

  Close