2 In Motionscykling

Bedstemor med slag i

Cykel historien om Irene, er i øvrigt fuldstændig fantastisk.

I januar 2008 blev jeg ringet op af den her fremmede dame, som spurgte ind til om jeg troede sådan en gammel 56 årig bedstemor-til-fire som hun, kunne begynde at dyrke cykelmotion. Hun havde aldrig cyklet før.

Vi fik en lang snak i telefonen og 2½ måned senere mødte Irene op til sæsonstart på sin nyindkøbet dame citybike og cyklede ud med vores gr. D.

På den tur væltede hun 3 gange, fordi hun ikke kunne komme ud af de klikpedaler ”Pedalhuset” havde prakket hende på, uden at fortælle hende noget om justering. De mænd, der skubbede hende rundt på denne første tur, fortalte mig, at der var ”meget langt OP til gruppe D” for den her nye dame.

Men Irene kløede på.

I maj 2008 havde hun endnu et styrt (denne gang grimt) ned ad en bakke. Hun blev syet sammen i hele ansigtet. Alligevel tog hun med til Lady Tour 14 dage senere, men kollapsede lørdag aften efter at have gennemført løbet. Man opdagede, at hun havde et ubehandlet kraniebrud efter styrtet ugerne før!!

Det betød nogle ugers sommerferiepause, men så kom hun stærkt tilbage. I mellemtiden havde hun solgt dame citybiken og købt sig en rigtig racercykel!

Og så avancerede hun fra gr. D til gr. C.

Hun sluttede sit livs første cykelsæson med Landsstævnet 2008, (til børnebørnenes store bekymring: ”Pas nu på du ikke vælter på cyklen, farmor”). Her kom hun og jeg som bekendt i mål sammen fra Postmasterløbet, da alle de andre var gået hjem, efter at vi havde bedt fejebilen om at forføje sig fra vores baghjul.

I vinterhalvåret 2008/2009 kørte hun spinning (keeeeedeligt) og vi cyklede vinterture,  hun på svigersønnens (lidt mere) terrængående herrecykel.

I foråret 2009 var hun med på sit livs første bjergcykelrejse til Mallorca, hvor hun allerede på første dag røg med ud på en over 100 km lang tur og op ad Formentor.

Nogle måneder senere deltog hun i Tøserunden, efter at hun havde engageret sig i klubbens dameudvalg.

Her tog hun beslutningen om at gennemføre en Scandinavian Lady Tour (3 på hinanden følgende skandinaviske dameløb inden for 3 år). Sommeren 2010 tager vi til Tjejvättern i Sverige og året efter vil Irene til Finland og cykle Tjej-Pirkka.

Og nu har hun så købt sin første mountainbike og har kastet sig over Vintercup og i aftes havde hun så sin debut som MTB by Night deltager og ”befandt sig i en tilstand af chok” efter at have oplevet det vildeste nogensinde på den cykel.

Heldigvis fejede hun min bekymring (”Hvad har du dog lokket sådan en ældre dame med ud i, Helle!” totalt af vejen. Det her var sjovt og det var ikke sidste gang.

Det er den onde-fløjte-mig stærkt gået af sådan en 56 årige bedstemor-til-fire!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ib
  28. oktober 2009 at

  Ja – sikke en jernvilje og hvilket gåpåmod. Fremragende rollemodel. Jeg pifter mit gamle jerngitter i dyb og ærbødig respekt! Hvis ingen havde skrevet om hende, ville jeg ikke vide at hun var til.

 • Reply
  Touborg
  28. oktober 2009 at

  Jeg befinder mig i en tilstand af chok efter at have læst bereningen.

  Den indgyder både stor respekt for vedholdenheden, men også stor begejstring over hvordan personer heldigvis gribes af cyklingen. 🙂

  Held og lykke med planerne.

 • Læg en kommentar