2 Udgivet i Hverdagen

Billedanalyse

Jeg har mine billedfavoritter og det her er et af dem: 

m24yndling by you.

Jeg har brugt det i utallige sammenhænge, i forbindelse med 24-timers løbet. Det er fuld af symbolik, og jeg synes det siger SÅ meget om, hvad vores 24-timers løb handler om.

Først og fremmest er der Lars i front i gult – den gule førertrøje vækker opmærksomhed. Han ser rigtig SEJ og cykel-HIDSIG ud, men alligevel smilende. Han smiler altid. og så er han bomstærk på sin cykel, trækker som en okse og slider som en hest, lægger sig frivilligt i front og der kan han ligge i timevis, uden at blive træt. Jeg husker det, fra de mange cykelture jeg har været ude på, den gang (før diskusprolapsen), hvor jeg var i form til at ligge med i hans baghjul.

For mig er Lars på det her billede “Mister Melfar 24 Hour Cycling Challenge”!

Samtidigt har han sådan en rigtig kikset cykelhjelm på, der signalerer MOTIONIST så det batter. Sådan er 24 timers løbet nemlig også – en løb for alle motionister, der kan li’ at stille sig selv en udfordring.

Til venstre i billedet har vi Lennart i vores blå Baghjulsjersey – den skal selvfølgelig også vises. “Baghjulet Middelfart” står der på brystet af ham – jow da. Det er jo os der har skabt løbet.

Til højre har vi Ivar i sin rød/hvide Audax Radonneurs bluse. Den signalerer langdistance ben så det forslår og har sin helt egen symbolik og berettigelse i billedet af vores 24 timers løb. Der har vi målgruppen: Folk der kan li’ at cykle langt.

Bagerst i billedet: Landevej. 24 timers løbet er Danmarks Eneste 24-timers Landevejsløb – endnu da. Det bugter sig i bakkedal, kan I se. Sådan er Danmark også. Og smukt grønt er det.

Vejskiltet med Fuld Stop: jo, jo – vi er et motionscykelløb og færdselsreglerne overholdes. Vi holder for Fuld Stop, hvor det påkræves – cykelløb eller ej.

Og endelig – så er der solnedgangen. Læg lige mærke til lyset: Vi cykler i 24 timer – også i solnedgangen.

Billedet er taget tidligt lørdag aften, den 4. juni 2004 og fotografen, det er Gert.

Som sagt har jeg brugt billedet utallige gange – måske skulle jeg se, at komme videre i mit liv og vælge nogle nye billeder 🙂

Andre blogindlæg

2 Kommentarer

 • Svar
  Touborg
  12. februar 2009 at

  Synes også det er et meget udtryksfuldt billede, idet det som du skriver, tydeligt fremgår at der er tale om motionister, med alt hvad det indebærer af forskellige præferencer ift. cykel, jersey, hjelm osv.
  I mine øjne emmer det også af mulige individuelle motiver til at cykle, hvad end det er motion, fællesskab eller en snert af konkurrence, enten med sig selv eller andre ligesindede – men alligevel med den fælles nævner, at de alle må dele passionen for cykling.
  Og det er netop det der glæder mig, når jeg møder andre – og iøvrigt meget forskelligartede motionister på vejene.

  If it ain’t broken don’t fix it, så hvorfor dog vælge et andet, med mindre det selvfølgelig er tilsvarende godt eller bedre. 🙂

 • Svar
  Frida
  12. februar 2009 at

  Jeg synes vejen er flot. Rigtig bugter sig i bakke dal. Og hvorfor skulle du vælge et andet billede spørger jeg også.

 • Læg en kommentar