10 Udgivet i Helbredet

Blodprop i hjertet

Mit liv har taget en koldbøtte. Jeg skal prøve at gøre en lang historie kort:

Pinse lørdag, den 30. maj oplevede jeg for første gang smerter i brystet, under den 120 km lange tur rundt om Kolding. De kom på nogle bakker, jeg tænke “Av for fanden, hvad var det?”. Sådan havde det aldrig gjort før. Det gik væk efter bakkerne, og jeg kørte resten af turen uden problemer.

2. pinse dag kørte vi igen 100 km – denne gang fik jeg brystsmerter på bakkerne ude i Båring Sommerland, 10 km før hjemme. “Av. Der var det igen?”, jeg slap trådet, sakkede agter ud – Kaj kom ned til mig. “Det der skal du da få undersøgt”, sagde han.

Tirsdag den 2. juni var jeg ude med pigerne. Her fik jeg smerter i brystet på spurt-stykket ud til Føns Skov. Jeg kørte ikke med på spurten. “Er du OK?”, spurgte nogle af pigerne. Jeg fortalte, jeg havde brystsmerter. De sagde lige som Kaj: Det der går du til lægen med!

Jeg bestilte tid hos lægen, som kunne se mig 4. juni.

I mellemtiden fik jeg brystsmerter på 2 ture mere, hvor jeg faktisk vendte om og cyklede hjem. Jeg måtte hellere lige vente med at cykle, til det her var ordenlig undersøgt.

Lægen målte blodtryk – alting fint – og bestilte tid til blodprøver og EKG.

9. juni fik jeg taget EKG og svaret fik jeg dagen efter. “Relativt fint EKG” (Jeg fik et chok! Jeg er ikke tilfreds med “relativt fint”!) og “der var “noget” der gav anledning til mistanke om forsnævring ved kranspulsåre“, men “ikke noget overbevisende“, skrev min læge. Jeg ville blive indkaldt til yderligere undersøgelser.

Jeg fik et chok!

Og jeg fik det dårligere.

Den 10. og 11. juni fik jeg brystsmerter mens jeg sad stille hjemme i sofaen. Fredag den 12. fik jeg brystsmerter, da jeg fik op af trapperne ude på arbejde.

Lørdag den 13. prøvede jeg at gå en tur, men fik brystsmerter og udstråling til arme, bare på vej op ad bakken (starten på min Corona-rute, som jeg er vant til at løbe).

NU gik jeg hjem og ringede til vagtlægen.

Han sendte en ambulance.

Kl. 10. lørdag formiddag lå jeg på Kolding sygehus til en masse undersøgelser som resulterede i overflytning til hjerteafdelingen, scanning af hjertet, tonsvis af prøver, medicin, nitroglycering, overvågning (jeg havde det dårligt).

Overlægen fortalte, at jeg havde en forsnævring af en kranspulsåre. Hun tegnede og fortalte og viste mig, hvor hun troede den sad. Under hele forløbet var mit blodtryk normalt, puls fin, hjerterytme fin – enzymer i mit blod viste, at mit hjerte ikke var voldsomt belastet.

Søndag blev jeg overført til Odense, hvor de gik ind via mit håndled, gik op til mit hjerte, fandt “den lille problematik”, som lægen sagde. Han lavede en ballonudvidelse og satte en stent ind (et lille net, der holder venen åben og på plads). De konstaterede også, at alle andre vener var fine.

En blodprop i hjertet!

Billedet herover viser før og efter ballonudvidelse. Den var ikke helt lukket til.

Jeg er fuldstændig i chok!

Men jeg ER her endnu …

For som overlægen sagde: “Vi fik den i tide”. Den lukkede ikke helt til, for så havde jeg ikke være her mere.

Jeg fik ros for, at jeg levede så sundt og motionerede. Jeg fik at vide, at jeg skulle lade min krop restituere oven på det her og så ellers leve som jeg altid havde gjort – cykel videre. Lev livet.

Hvorfor mig?!?! Med min gode form, jeg er ikke-ryger, kvinde, UNG (i denne sammenhæng) – ingen kan svare. Der er ingen garantier for noget, her i livet.

Nu venter en ny hverdag. Jeg er hjertepatient.

Efter 48 timers observation på hjerteafdeligen efter ballonudvidelsen (hvor jeg havde det godt igen), kom jeg hjem.

Mens jeg blev overvåget, var min hvilepuls så lav, at personalet nogle gange kom og spurgte om jeg var OK, fordi der var alarm på mig. De spurte om jeg var i god form? Og det var jeg jo, jeg ved godt min hvilepuls er lav …. det er godt at være i god form, hvis man bliver ramt af sygdom. (Min hvilepuls var 50 – den gamle dame på 87 i sengen ved siden af mig havde en hvilepuls på 130).

På vej hjem hentede jeg for 1.500 kr. hjertemedicin, – 5 piller om dagen – hvoraf nogle af dem skal tages resten af mit liv.

Fysisk har jeg det godt igen.

Psykisk er jeg forskrækket og pænt meget sendt til tælling.

Andre blogindlæg

10 Kommentarer

 • Svar
  Susanne
  17. juni 2020 at

 • Svar
  Per Teilmann
  17. juni 2020 at

  Uha da da for en forskrækkelse og hurra for lægernes muligheder for at hjælpe 🙂

 • Svar
  Frank Grimstad
  17. juni 2020 at

  Viser ay sund livsstil ikke forhindrer alt, men sikker på den gør vejen tilbage til det normale liv betydelig lettere . Så forhåbentlg blir 5 piller om dagen dit eneste minde. God bedring .

 • Svar
  Carina
  17. juni 2020 at

  Puha, sikke en forskrækkelse ❤️ Godt at du reagerede i tide, husk at give dig selv tid til at komme ovenpå igen

 • Svar
  frnielsen
  18. juni 2020 at

  Sikke da en forskrækkelse <3 godt, at det hele endte godt, og der var hjælp at hente. Jeg ved, at det er svært i starten, der er så mange tanker, men det bliver nemmere med tiden. (jeg fik en forbipasserende blodprop i hjernen, da jeg var 44 år). Kram.

 • Svar
  Helle Stougård
  18. juni 2020 at

  Tak. Jeres hilsner trøster mig rigtig meget.

 • Svar
  Tine Mathiesen
  18. juni 2020 at

  Rigtig god bedring!

 • Svar
  LONE LOMHOLT
  18. juni 2020 at

  Det er godt, du er på den anden side af det nu! De bedste hilsner! God bedring!

 • Svar
  Asger Frank
  22. juni 2020 at

  Ja, det var søreme ikke til at vide. Selv med sund livsstil kan man desværre ikke helgardere sig. Godt at du blev fanget og godt behandlet; det medfører jo ikke nødvendigvis nogen som helst begrænsning i fysisk aktivitet.

 • Svar
  Helle Stougård
  22. juni 2020 at

  @asger – de sagde til mig, at jeg for guds skyld skulle gå hjem og fortsætte som jeg plejer – det er endnu farligere at sætte sig ned i sofaen.

 • Læg en kommentar