1 In Litteratur & Læsestof

Bogen er klar til tryk

I aftes blev min mor og jeg helt færdig med hendes bog. Nu læser vi lige det 122 A4-sider store manuskript én gang til – så sender vi den i trykken. 14 måneders arbejde er slut.

Vi burde have haft champagne. Men vi var for trætte.

For 15 måneder siden var jeg til et foredrag med en lokal sportsmand – en Ironman og bekendt af vores cykeklub. Foredraget handlede om hans liv som triatlet – han har gennemført mange mange gange dobbelt, tredobbelt, firedobbelt sågar tidobbelt Ironmen. Rejst i hele verden med sin sport. På motionsplan. En anonym, almindelig dansker midt i 50'erne.

Han historie fascinerede mig helt vildt. Jeg ville læse bogen om hans liv! Den fandtes bare ikke.

Så jeg ringede til ham. Spurgte ham, om jeg ikke måtte skrive hans bog. "Er du journalist?", spurgte han. Næ, jeg synes bare han havde en historie, der burde fortælles.

Han blev meget forbavset – forlegen – genert. Han er en meget beskeden mand.

Han svarede hverken ja eller nej. Sagde, han ikke syntes han var så god til at fortælle. Det var han heller ikke. Hans foredrag ydede langt fra hans livshistorie retfærdighed. Det kunne jeg hjælpe ham med.

Det smigrede ham. Han takkede. Men svarede stadig hverken ja eller nej. Jeg sagde, han endelig måtte ringe, hvis en dag besluttede sig. Det ville han gøre. Jeg skrev en kort artikel om hans foredrag i et cykelblad.

Dagen efter ringede jeg til min mor. Jeg skulle sådan skrive en bog. Hun sagde ja. Vi påbegyndte hendes biografi ugen efter. Det er den vi lagde sidste hånd på i går.

Hvad havde jeg gang i?! Var jeg tilnærmelsesvis klar over, hvor stort et arbejde det ville være, den gang jeg greb knoglen og ringede til en vildt fremmed mand? Jeg tror det ikke, men hvis han ringer i morgen, slår jeg til.

For jeg vil så gerne læse bogen om hans liv – den endnu ingen har skrevet.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lizelotte
    3. maj 2006 at

    Til lykke Helle – det har været noget af et projekt! Glæder mig til at se det færdige resultat (hvis du låner ud??)

  • Læg en kommentar