3 Udgivet i Foreningsarbejde

Borgermødet om kommunens cykelpolitik

Middelfart Kommunes borgermøde om kommunens cykelpolitik, var et sandt studium udi kreativ idéudvikling.

”IDEKU”, mindstafet, omvendt mindstafet (sjovest!) og elevatortaler – alt sammen udført i mindre grupper.

Deltagerne var for en meget stor dels vedkommende kommunalt ansatte, byrådsmedlemmer – ja, og så en håndfuld repræsentanter fra byens motionscykelklub.

De idéer, der var på bordet i mine grupper, handlede meget om sikre cykelveje, skolebørn og cykling, vedligeholdelse af veje, bedre cykelstier, motion og sundhed o.m.a.

Efter idéudviklingen, hvor kommunen takkede for de mange, mange idéer de nu kunne gå hjem og arbejde videre med – udviklede debatten sig heftigt.

Folk var skuffede!

Mange var mødt op med konkrete og gennemarbejdede forslag vedr. kommunens cykelpolitik. Dem fik de ikke lov, at fremlægge. I stedet endte de med at bruge aftenen på at videreudvikle på andres mere eller mindre tilfældigt opståede forslag. Der var i deres øjne for stor fokus på selve den top smarte idéudviklingsproces.

Især borgere fra Fjelsted og Gelsted og andre oplandskommuner var frustrerede. De havde forsøgt at få Middelfart Kommune i tale i både 10 og 15 år – INTET blev ført ud i livet, sagde de. Kritikken var skarp. ”Store ord og fedt flæsk”, lød det. Hvorfor sidde og snakke om, hvordan vi får flere børn til at cykle i skole, når alle skolerne er nedlagt og det i øvrigt altid øsregner, oplandets landeveje er mørke og hullede og kommunen gør alligevel ikke noget!!

Hvis ikke kommunen snart viste handling bag al den smarte idéudvikling, ville folk ikke stille op mere!

Byrådmedlemmerne gled af ….

Regnen slog hårdt mod ruderne, på Middelfart salens store ruder, hvorfra den flotte udsigt til Lillebæltsbroen ikke var synlig i aften.

Føj for et møgvejr!!!

Sikke et held, man ikke havde taget cyklen, til møde om Kommunens cykelpolitik …

Andre blogindlæg

3 Kommentarer

 • Svar
  Kirsten
  14. december 2011 at

  Hvor skuffende. Det lyder som om kommunen simpelthen havde brug for at sætte kryds ved “udført” omkring den regel om at man skal afholde borgermøde om cykelpolitik….

 • Svar
  Lars K. P.
  14. december 2011 at

  Hej Helle,
  Jeg kunne desværre ikke deltage i mødet, men havde sendt kommune min kommater pr. mail og den gik pudsigt nok på hvordan man skal forvente cykel-kommune når man i ikke salter eller rydder sne når der åbenlyst er behov og det er ikke engang omkring skolevejene! så er det sgu ikke nemt at opdrage sine børn til at snuppe cyklen i skole og til besøg hos veninderne. Det virker på mig lidt uforståeligt at kommunen tænker så store tanker før de har løst de helt klare problemer omkring sikring af skoleveje i oplandet, lapning af hullede vej, snerydning, osv.

  Lars

 • Svar
  Helle
  14. december 2011 at

  Du har ret. Det der, var der flere der påpegede i aftes.

 • Læg en kommentar