2 In Bolig og hjem

Burde vi ikke købe en ny?

Det bliver så 2. gang i mit liv, jeg skal under kniven. 1. gang var jeg 18 år og havde været igennem et månedlangt fejlbehandlingsforløb. Min praktiserende læge sagde, jeg havde underlivsbetændelse og jeg fik så meget penicillin, at min mave var sprængt til atomer, men rask blev jeg ikke.

Det gav alt for meget fravær fra 3. g, men min veninde holdt mig opdateret med lektier og jeg fulgte med, hjemme fra sygesengen.

Til sidst blev jeg indlagt og her konstaterede man en valnøddestor, blodfyldt cyste på højre æggeleder. Den skulle opereres væk.

Da jeg blev klargjort til operation, torsdag den 10 marts 1983, på min mormor og morfars 43 års bryllupsdag, sagde sygeplejersken, idet hun betragtede min mave: ”Iiihhhhh – det er enhver læges drøm, at få lov at skære i sådan et ungt og lækkert maveskind!”.

DET kom hun til at fortryde! Den sætning udløste hulkegråd hos mig, for jeg var hunderæd.

Operationen forløb godt. Patienten overlevede. Narkosen slog mig ud i et helt døgn.

Lørdag aften kom Kaj og nogle af vores venner på besøg. De tog videre i byen bagefter og jeg var ked af, at jeg ikke kunne komme med.

Men sygeplejerskerne var så søde, så søde. De rullede et TV ind på stuen og jeg og de andre patienter så Dansk Melodigrandprix og det blev Gry Johansen der vandt med ”Kloden Drejer”. Gry var 18 år ligesom jeg og jeg lå i sengen og spekulerede over, om jeg nogensinde ville kunne lave sådan nogle ”rejehop” som hende.

Det kom jeg til at kunne (altså hvis jeg havde gidet), for efter operationen blev jeg mere og mere rask dag for dag. Det 25 cm lange ar sidder under bikinikanten og jeg har aldrig haft underlivsproblemer siden.

3 måneder efter blev jeg student.

Om mandagen efter operationen blev jeg udskrevet. De ringede efter en taxa til mig og jeg humpede alene ned af trappen og tog en taxa hjem til Kajs lejlighed. Og han blev så glad, så glad fordi jeg kom hjem. Han havde skiftet sin skibsbriks ud med en rigtig dobbeltseng til os – (jeg troede ellers dengang, vi kunne ligge tæt omslynget på den smalle skibsbriks, resten af vores liv, så forelskede var vi!) – Jeg skulle ligge godt, når nu jeg var nyopereret.

Den seng har vi i øvrigt endnu!

Burde vi ikke købe en ny!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Helle MA
  10. juli 2010 at

  Kan jeg ikke få at vide, hvad det er for en seng/madras. Jeg synes vi køber nye madrasser jævnligt, og efter kort tid kan jeg mærke fjedrene.
  Da jeg var ung, kunne jeg ligge på det bare gulv og sove,; er vist blevet lidt sart med alderen!

 • Reply
  Helle
  10. juli 2010 at

  Madrasserne har vi skiftet ud med jævne mellemrum, men sengen er den samme.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Tør jeg lade den gå?

  Nå - trøkfejl eller ej, når det kommer til klubbladet er det godt jeg har Leo til at læse korrektur. Han er skarp og med den hastighed artiklerne tikker ind, varer...

  Close