0 Udgivet i Hverdagen

Champagneturen er aflyst

Nytårsaftensdag starter ualmindelig gråt og vådt. “This is no weather for Man nor Beast“.

Den sætning kan jeg iøvrigt huske jeg brugte i et skriv, om den allerførste Champagnetur i Baghjulet, som Gert og jeg lavede sammen for 15 år siden. Den dag var vejret vitterligt heller ikke egnet til en cykeltur.

Den første Champagnetur i Baghjulet fandt sted nytårsaftensdag 2006.

Turen startede på pladsen ved den Gl. Lillebæltbro hvor ca. 30 Baghjulere mødtes og cyklede i samlet flok til Trelde Næs, hvor Champagnen og kransekagen blev nydt ved et udendørs “depot”. Her ønskede Baghjulerne hinanden godt nytår – et nyt år (2007) der ivørigt markerede Baghjulets 25 års jubilæum.

I 2022 fylder klubben 40 år …

Champagneturene gik mod Trelde Næs de næste 4 nytårsaftensdage, indtil vi kom til isvintrene (2010), hvor vi bogstaveligt talt frøs røven af og lå med halsbetændelse nytårsaften. Pga. lige rigeligt med isterninger i Champagnen, lagde vi derefter champagne-ruterne således, at vi kunne slutte og servere Champagne og kransekage i (vores dengang) nyindrettede – og lune lokaler-  i klubhuset på Hyllehøj –  senere på Naturcentret.

Champagneturene er blevet en fast tradition, hvor vi både får en god cykeltur og får lejlighed til at ønske hinanden et godt nytår og takke for året der gik. 

Med årene blev klubben så stor, at det med at cykle i én samlet flok, slet ikke lod sig gøre mere. Vi kørte individuelle ruter i mange mindre grupper og mødtes til Champagne og kransekage bagefter.

Men altså ikke i år …

Ligesom vi heller ikke kunne sidste år.

Og Gert? Som jeg lavede den første Champagneturen sammen med for 15 år siden?

Han er død.

Han døde efter år med svær sygdom (sclerose) for få uger siden.

Pga. sygdommen er det efterhånden mange år siden vi cyklede sammen, arrangerede ture sammen og lavede foreningsarbejde – hjemmeside, fotografering, video o.m.m.

Æret være Gerts Lykkes minde.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar