0 Udgivet i Udvalgte cykeloplevelser/ Vi ser cykelløb

Copenhagen Gran Fondo

Helsingør – smukt, smukt sted i Danmark. Her har jeg tilbragt min lørdag.

smukhelsingør

Der var nemlig cykelløb i dag – Copenhagen Gran Fondo og Nikoline skulle med.

Gran Fondo er italiensk og jeg har ladet mig fortælle, at det betyder “motionscykelløb” og selvfølgelig var der ikke meget motionscykelløb over det arrangement, DCU havde banket op der. Det var race (bare, at man ved det).

Startnummeret var min for-tidlige-fødselsdagsgave til Nikoline (I ved, oplevelsesgaver er så moderne) og så håber man jo selvfølgelig, at det bliver en god oplevelse.

Nikoline satte sine egne forventninger lavt. Hellere blive positivt overrasket, end at blive ramt af præstationsangst.

Nå – starten gik …

startengranfondo

… og hold-da-helt op, hvor blev der kørt stærkt. Der var en del styrt i starten.

kajkigger

Allerede efter den første mellemtid, kom Nikolines navn på leadboardet. Hun lå nr. 3 i sin klasse – det synes mor og far var megasejt. Vi tog billeder af storskærmen 🙂

leadboard

Efter et par omgange var det så, at en af Kajs bekendte fortalte, at hvis Nikoline holdt sin 3. plads, så vandt hun retten til at stille til start ved VM for amatører til efteråret. DET var Nikoline ikke klar over (det vidste jeg), for hun havde nemlig forstået, at kun de første 25% kunne kvalificere sig og 25% ud af 8 piger i hendes klasse – det var 2 og en andenplads ville hun ikke engang drømme om og første pladsen var jo Trines.

nikolineisving

Nej! Jeg måtte fortælle hende det, for tænkt hvis hun slækkede på 3. runde. Det ville motivere hende.

Næste gang Nikoline kørte forbi, brølede jeg derfor til hende, at mine lungers fulde hals: “Kom så NIIIIIKOOOOOOO – du ligger 3!!!! – du ER kvalificeret!!!!”. Nikoline smilede og rystede på hovedet af mig, da hun suste forbi – men jeg tror nu nok min datter kender sin mutti godt nok til at vide, at sådan noget ville jeg ikke stå og brøle for sjov. Der måtte være noget om det.

Uhhh – nu blev det spændende. Sæt hun punkterede? Eller endnu værre – kom ud for uheld?

Det skete heldigvis ikke.

Trine vandt som ventet klassen og daskede i mål.

trine

Hun havde endda haft en punktering, men var stadig laaaaangt foran 2. og 3. pladsen. Hun anede ikke, at hun havde vundet.

Pigen på 2. pladsen var polak – hun kom i mål med blodet flydende alle steder fra, efter et styrt på sidste omgang.

polak

Nikoline kom i mål efter de 170 kilometer med 36 i snit og succesen var hjemme. Nej – hvor mor og far jublede, mens Nikoline på rystende ben, stod af cyklen 😀

SÅ var der podieplads og fanfare og medalje og håndtryk fra Helsingørs Borgmester.

Så skal vi da ud at se VM for amatører i Ålborg til efteråret – det’ da det vi skal! 

nikolinepåpodie

På vej hjem i bilen ringede ejendomsmægleren. Om vi var klar til en fremvisning i morgen kl. 10? DET kan de bande på vi bliver – klar! Det træffer sig så heldigt, at jeg er på forkant med rengøringen og desuden har en cykelaftale. Jeg skal nemlig ud til et rigtigt motionscykelløb, af den slags med god tid til at spise bananer på depoterne og snik-snakke hele vejen rundt. Helnæs Vestfyn Tour – Pia henter mig kl. 9.

 

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar