0 Udgivet i Hverdagen

Cruelty free

Det er allerede 2. Søndag i advent og inden morgenmaden åbner jeg den min kalenderpakke.

Den indeholder en velduftende, vegansk og cruelty free shampoobar. Jeg sender en tak til min glade giver 🙂

Shampoobar har jeg prøvet før.

Da vi for relativt nyligt fik affaldssortering her på matriklen var jeg chokeret over at se, hvor meget plastikaffald en lille hustand på bare 2 voksne mennesker kunne generere. I starten skulle vi sortere vores plastikaffald i en kasse, som vi skulle aflevere på genbrugsstationen. Det satte rigtig meget fokus på, hvor meget plastikaffald, vi lige pludselig skulle til at køre væk. Til sammenligning havde jeg i mine (vel) første 50 år bare smidt midt plastikaffald i skrællespanden uden at ane, hvor det endte henne.

Al den plastik emballage vi lavede!

Det fik mig til at læse noget om plastikaffald i verden og jeg blev nærmest dårlig ved den erkendelse. Hvordan SKAL det dog gå menneskeheden ?? Åhhh, jeg sender tanker til det plastikaffalds-mareridt vi så, da vi besøgte Filippinerne for 8 år siden.

(Herover – et lille udpluk af mine billeder fra vores besøg i slummen i Madaue i 2014).

Men hvordan kunne jeg spare plastikken væk?

Jeg kunne jo ikke købe min skyr, min ketchup eller mine hårprodukter i løs form?

Og kunne det overhovedet nytte noget, at prøve at spare plastikemballage væk, når der var så meget plastiksvinderi i resten af verden?

Jeg fik min første shampoobar i julegave af Emilie og jeg var overrasket over, hvor nemt det var at vaske hår med det sæbelignende stykke shampoo i fast form – uden plastikemballage.

Jeg skal ikke gøre mig bedre, end da håret blev for langt og blev mere balsamkrævende, fortsatte jeg brugen af shampoo og balsam fra plastikflasker.

Hmmmm … jeg glæder mig til at vaske håret i det velduftende sæbe. Det er Søndag. Vi er hjemme fra besøget hos Anna og familie. Weekenden er stadig kun halvgående. Vi vasker tøj og pakker ud, spiser morgenmad og nyder en langsom start på dagen.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar