5 In Litteratur & Læsestof

Cykelmotion-Danmark

Jeg havde 17 cykelmotion Danmark med på vej til bageren, her til morgen. Dem dumpede jeg af i 17 forskellige postkasser – fordi jeg (i mit hjertes godhed) – havde sagt ja til at uddele dem, denne gang. Vores sædvanlige uddeler her i området, er knæskadet.

Jeg kaster mig altid sultent over Cykelmotion Danmark, de 4 gange om året bladet udkommer.

Som regel masser af spændende cykel-læsestof.

I dette efterårsnummer 2007 er der dog én artikel, som efterlader mig i et stort spørgsmålstegn.

Side 128 ”Kjeld Espersen beretter om sin korte cykelmotionshistorie i DCU-Motion”.

Aner ikke hvem fyren er…? Men han må da være nogen, når han sådan får 12 spalter i mit dyrt købt og betalte blad, til at bringe sin lidelseshistorie.

Jeg går i krig med artiklen …

12 spalter senere er jeg færdig med at læse – og ikke en pind klogere.

Én lang indforstået beretning om, hvordan den her Kjeld Espersen følte sig kuppet ud af DCU-Motions bestyrelse – fyret af DCU formand Tom Lund.

Arrgggghhh – Jeg hader indforståede artikler eller læserbreve, hvor andre har noget kørende med hinanden som vi læsere ikke har skyggen af en chance for at følge med i, endsige glæde af at høre – jeg føler mig ”snydt for en fest”. Ku’ de stridende ikke bare ringe til hinanden og tage den over telefonen?

Jeg fatter i hvert fald ikke en brik af, hvad der er foregået? Gad vide om de andre abonnenter gør det??

Vores egen formand (og DCU bestyrelsesmedlem) nævnes ved navns og klubnavns nævnelse i mindst 2 af de 12 spalter (som én af mafiadrengene, der kører ”pistol-demokrati” – øhhh, den karakteristik kan jeg nu ikke helt genkende).

Måske skulle jeg få hans version af historien?

Det gør jeg lige ved lejlighed – hvis jeg gider …

Lige nu nøjes jeg med at bladre nogle sider frem og går i krig med en anmeldelse af ”Fuglebjergløbet”.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mads
  11. september 2007 at

  Jeg sluger også selv CMD hver gang det udkommer (alt for sjældent). Jeg har ikke fået læst artiklen om Hr. Espersen endnu, men jeg synes ofte det sker at der er indforståetheder i det blad. Alligevel læser jeg det gerne, da det er det eneste cykelblad, der ikke fokuserer udelukkende på de professionelle ryttere.
  Jeg kan se at der er en turist-brochureagtig skamrosende artikel om min by, Silkeborg :o)

 • Reply
  Helle
  11. september 2007 at

  DCU’s “CyclingWorld” er lige kommet ind ad døren her. Der er alt for meget prof cykling i – det keder mig til døde. Jeg oplever desværre ikke “CyclingWorld” som mit blad, selv om jeg – og min klub – er medlem af DCU.

 • Reply
  Mads
  12. september 2007 at

  Jeg forsøgte i går at læse artiklen om (jeg mener af) Kjeld Espersen, men jeg måtte give op halvvejs. Jeg forstod simpelthen ikke hvad det handlede om.
  Jeg fortår ikke hvorfor CMD vælger at trykke et 12-spalter langt læserbrev og camouflerer det som en artikel. Hvis sådan noget skulle være interessant for os læsere, så skulle der dels være en uvildig forklaring af sagen og så skulle vi høre begge siders synspunkt.
  Som det fremstår nu er det en bitter mand, der klager sig i det uendelige, og det eneste man forstår er noget med en artikel han ikke fik trykt i Cycling World.
  Og så synes jeg at det er lidt skægt at han kritiserer at han til sit første DCU-møde blev mødt med så mange indforståede forkortelser at han ikke forstod meget. Han skulle vist lige læse sin egen artikel igennem med de briller.

 • Reply
  Helle
  12. september 2007 at

  Da – det burde han gøre 🙂
  Jeg overvejede faktisk at stille CDM det spørgsmål du nævner:Hvorfor trykker de en 12 spalter lang… osv. Men så gad jeg alligevel ikke.

 • Reply
  Torben Finn Laursen
  25. september 2007 at

  Cykelmotion DK havde oprindelig nogle gode intentioner for deres blad, men desværre bliver det derved. Jeg og andre har i årevis efterlyst en klar redaktionel linie hvor man tager krtisk stilling til de aktikler folk indsender, og retter eller omskriver dem i et forståeligt sprog.
  Men man taler for døve ører. Det er Lone og Flemming Bech som 100 % styrer bladet og det er de selvfølgelig også i deres gode ret til ,men uden dialog får bladet jo heller aldrig nogen positiv udvikling i modsætning til f.eks Cykelmagasinet som har udviklet sig gevaldigt siden sin start.
  Alle skribenter bliver listet i bladet som medlemmer af redaktionen, jovel men så skal de også have indflydelse, ellers hedder det skribenter.
  Test og anmeldelser af udstyr er efterhånden udelukkende relateret til om produktet kan fås på det danske marked og om grossisten gider at annoncerer. At så samtidig de såkaldte test i mange tilfælde er skribenternes egne cykler syntes jeg gør det temmelig utroværdigt.
  Synd og skam at man de sådan en grad spilder god splateplads på ulødig journalistik.
  Jeg har skrevet min sidste artikkel for det blad og startet min egen cykelportal.

 • Skriv et svar

  Read more:
  Første dag i hjælper crewet

  Så er den første dag som hjælper i Tour de Paris crewet gået. Det har været en hård dag - det er et slid at servicere 135 cykelryttere. Mellem depoterne...

  Close