2 In Spinning

Dagens instruktør – Anne-Marie

I min følgeton ”Dagens Instruktør” er jeg nået til Anne-Marie, som jeg er så heldig at kunne spinne med flere gange om ugen i denne tid. Man skal bare huske, at bestille tid, for hendes hold er altid fyldt godt op.

Og Anne-Marie kan man nemt komme til, at tage fejl af.

Uden på er hun en venligsindet husmor, medio fyrrerne, iført lilla Fitness-tøj, glitter-smykker, opsat hår og højhælede sandaler med lyserøde blomster og guld palietter. (Sandalerne parkerer hun dog pænt ved siden af cyklen, mens hun skifter til røde spinningsko).

Men inden i er hun en Dragon Force, Hard Dance Maniac og en diktatorisk techno-tramper! Og det opdager man straks hun sætter musikken på og man blæses agter ud …. KAPOOWW, siger det. Og man er i gang.

Jo … faktisk burde der, på døren ind til Anne-Maries spinningtimer, stå: ”Indgang på eget ansvar”.

For er man først trådt ind i lokalet og har sat sig op på en cykel, så hjælper ingen brok og ”kære mor”. Er musikken for høj, eller er man bare blevet 50 år for gammel til Techno? Nope! Anne-Marie regerer diktatorisk onsdag og fredag fra 8.30 til 9.30. ”Jeg er altid åben for kritik, men det er ikke sikkert jeg gør noget ved det”, siger hun.

Når timen så er godt i gang og alle har fået pulsen op og sveden driver, så afsløres en engels tålmodighed og en kompetent coach, bag jerndamens svedige ydre, når hun for 8. gang den time, med et ”I fortsætter bare”, klikker ud af pedalerne, forlader den røde førercykel og bevæger sig ned gennem flokken af ihærdige elever, for at yde personlig vejledning:

”Nu er du nok ved at være træt af mig, men: Pas på ikke at hænge i armene. Numsen hen over sadlen, sådan ja. Når man rejser sig op, skal man lige huske, at skrue lidt op for belastningen, ellers løber pedalerne fra én og det bliver alt for hårdt. Passer det her? Og husk – bliver det for meget, så sætter du dig bare ned og slapper lidt af. OK?

Ingen overses og ingen lades i stikken. Instruktøren på den røde førercykel opererer til daglig inden for det danske sundhedsvæsen og man kan trygt lægge ansvaret for helbred og eventuelle fysiske sammenbrud (på spinningscyklen) i hendes hænder. Førstehjælp fås.

Selv efter 60 minutters pulstræning, er Anne-Marie stadig fuld af overskud og spørger ud i forsamlingen: ”Er der nogen, der vil være med til at cykle en halv time mere?” og det er der altid, når Anne-Marie spørger. Så skifter hun den røde førercykel ud med en blå, nede iblandt os andre (for nu er hun ikke læreren mere) og så går det vilde ridt i yderligere 30 minutter, indtil vi er helt og aldeles færdige for den dag.

Det musikstykke jeg vil spille fra Anne-Maries spinningstimer, kan jeg i øvrigt anbefale andre spinnere eller hometrainere – det er fedt nummer og fuldstændigt formidabelt til et rigtigt godt og tungt ridt op ad bakke. Skru mere og mere op for belastningen gennem de 4 minutter, nummeret varer, men hold beatet alligevel. Det bliver hårdt og heftigt! Hør bare: (KLIK HER).

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pamela
  22. september 2010 at

  Hej Helle Det lyder bare som nogle gode timer….fortsat god træning til dig…

 • Reply
  Helle
  20. september 2013 at

  Hooolda op – det er hård, tysk “tanzmetal” det der :-O

 • Læg en kommentar