0 In Spinning

Dagens instruktør – Dorte

Eleverne på Dortes spinningshold lørdag morgen er bredt repræsenteret. Der er både pæne bankdamer og produktionsdirektører eller skothandlere, med livvidder der vidner om vellevned og alt for mange gode forretningsmiddage. Baghjulets blå bluser er som regel også repræsenteret hen over en vintersæson. Og så er der centrets faste spinneklientel – man har ikke været ny længe på det hold, før man er klar over, at Anni har sin faste cykel ovre under den ene højtaler.

I bagerste venstre hjørne sidder en – tja, man kunne jo kalde det ”en klub” – som holder sig selv og hinanden oppe på det med at få motion nok. De har indført bødekasser til dem ”i klubben”, der ikke møder op og vi andre kan følge med i, hvem der skylder.

På Dortes hold leger man sig gennem timen. Der er holdkørsler. Der er ”drengene mod pigerne” og såkaldte ”stikkere” (de handler om at rejse sig op i pedalerne og ”stikke af” for fuld hammer). 

Der er også noget til intellektet. Dorte råber måske ”Alle dem i blå bluser – Stikker!!” eller ”Alle dem der er født i 60’erne – Stikker!!”. Prøv lige, at huske hvilket årti du er født i, når sveden hagler og pulsen er oppe i det røde felt. Nej, det er ikke let, vel?

Det er heller ikke let at hvile ørerne i Dorthe timer. Ikke bare fordi hun spiller god musik, men også fordi hun snakker. Snakker og snakker og snakker i mikrofonen, som hun har siddende fast bag det ene øre.

Og så er hun vild med dans. Når sæsonen kører, spiller hun de melodier der blev danset til på TV2 aftenen før og sidste sæson spurgte hun drømmende: ”Så I ham”? når vi mødtes lørdag morgen og så vidste vi, at det var Joachim B. Olsen og hans ”vrikkende mås” hun tænkte på.

Hun pointerer også altid, at i hendes timer er det tilladt at klikke ud af pedalerne og give sig til at danse, hvis man ikke kan holde sig i ro til musikken. ”Men pas på!”, (tilføjer hun). Cykelsko og glatte parketgulve, kan være en farlig cocktail.

Dortes musiksmag skinner fint igennem. Hun er en disco tøs og har en udpræget forkærlighed for Infernal og hun har altid lige deres sidste nye CD med.

Nej – det er umuligt, at bevare pessimismen efter 1 times lørdagsspinning med Dorte. Man nynner hele vejen ud af lokalet, ind under bruseren, ud af omklædningsrummet, ned i bilen og hjem til weekendens gøremål. Nynner – f.eks. den her:

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar