5 In Motionscykling

Damesadler og bløddelsskader

Dem der har læst min artikel fra 24-timers løbet i sommers vil vide, at sadler er et tema, når man cykler langt!

De 2 gange jeg har kørt 24 timers løb, har jeg virkelig forsøgt mig med ekstra gode cykelbukser, hyppige bukseskift og varierede cykel- og siddestillinger. Alligevel har jeg de sidste timer af løbene haft fornemmelsen af, at sidde på en tegnestift. I sommers stod jeg op i pedalerne de sidste 5 timer.

Det var edder-brodere-mig hårdt!

Ingen intime detaljer her på Helles Hyggeblog. Kan bare sige, der var et problem med bløddelene fortil. Ikke noget, jeg havde lyst til at konsultere min læge om, bagefter. Hun ville have skældt mig huden fuld! I øvrigt helede skaderne forbavsende hurtigt. Jeg var på racercyklen igen 2 dage efter.

Vi var 6 piger, der kørte 24 timers løbet sammen og efterhånden som det blev ud på de små timer – og vi allesammen nogetlunde havde samme sidde problemer – blev snakken noget saftig. Vi fik da skræmt nogle mænd ud af vores gruppe ("Hold kææææft, piger! Hvad er det for nogle samtaleemner!?") - da de lå bag ved os lyttede til snakken. Rigtig tøse-hørm.

Efter 24-timers løbet startede der en større e-mail udveksling os piger imellem. Vi udvekslede erfaringer og gode råd, og jeg blev anbefalet at skifte min sadel ud med en JET damesadel.

Sådan en har jeg fået på min nye cykel. Den var godt nok dyr …

Men for pokker en forskel! Jeg mærkede den allerede på den første tur i går.

Man hviler helt alderledes, på de rigtige områder, bag til. Jeg er lige ved at tro, jeg kan sidde på den 850 kilometer Danmark Rundt – uden siddeskader.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Jan Laursen
  5. april 2008 at

  Hej Helle,
  Kan du ikke oplyse hvor en sådan JET sadel kan købes??? Min kone bliver øm i rumpen når vi cykler og så går det ud over distancen :o)

 • Reply
  Helle
  8. april 2008 at

  Jeg har købt min hos Road Bike Shop.

 • Reply
  Helle
  2. april 2009 at

  Road Bike Shop har skiftet navn til Webike – prøv at søg på det.

 • Reply
  lars
  2. august 2010 at

  Sadlen heder Jett og ikke Jet hvis man skulle få lyst til at søge.

 • Reply
  Steenn Møller
  18. november 2011 at

  Hej Helle..
  Et sjovt spørgsmål om dame sadler.. Ved du om man idet hele taget stadig kan få den gammelsdags damesadler som var ovale..?? og evt hvor..?? c”,)

 • Leave a Reply

  Read more:
  Checkliste til “salgsmessen”

  På lørdag, skal jeg være værtinde på en stand. Min egen lille salgsmesse.Her skal jeg stå og sælge det jeg brænder allermest for - nemlig glæden ved cykelmotionen. Jeg har...

  Close