0 In Arbejdslivet

Danmark lukker ned

Meget mærkelig dag i går. Meget mærkelig arbejdsdag.

Danmark lukker ned pga. en virus pandemi. Så “har vi pest”? Ja. Den hedder Corona. Fra i dag er alle offentlige ansatte sendt hjem. Skoler og uddannelsesinstitutioner er lukket. Større arrangementer og samlinger er aflyst. Der må ikke forsamles mere end 100 mennesker ad gangen. Faktisk må vi slet ikke forsamles – det er for at mindske smittefaren.

På mit arbejde er vi delt i 2 celler, der ikke må komme i berøring med hinanden mere. Dvs, at når celle 1 er på kontoret, må celle 2 ikke være det og omvendt. Vi er skiftevis sendt på hjemmekontor. Det sker for, at vi ikke ALLE SAMMEN sættes i karantæne, hvis én af os bliver syge. Så mit hjemmeberedskab er helt oppe at køre. De kommende uger er jeg på hjemmekontor hver 2. dag og den anden celle, ser jeg ikke i (mindst) de næste 2 uger. “God jul”, sagde vi i sjov til hinanden da vi skiltes i går.

Meget mækeligt.

Nikoline arbejder også hjemmefra. Hun er i en international virksomhed, hvor der dagligt færdes mange udenlandske mennesker. Emilie er offentlig ansat og er sendt på hjemmekontor. Over en 14 dages periode, har hun kontakt til over 20 familier med anbragte eller diagnostigserede børn, så hjemmekontor, i hvert fald indtil hun indkaldes til afløsning på døgninstitutionerne, hvor børnene ikke kan sendes “hjem” (og hendes rejse til Filippinerne de næste 3 uger, er gudskelov (siger mor her) aflyst).

På Kajs arbejdsplads gør man ingenting. Man fortsætter som om intet var hændt (selvom én af rejsemontørerne vist sidder i en form for hotelkarantæne i Sverige, efter interaktion med en italiensk kollega).

Det er surrealistisk det her!!!!

Da jeg kom hjem fra arbejde i går, ville jeg gå i Rema for at handle ind. Fitness centre og svømmehaller er lukket. Gymnastikforeningen har lukket brat! Ingen opvisninger! Ingen spinning. Ingen Pilates. Generalforsamlingen i Baghjulet er aflyst. Jeg kunne lige så godt give mig tid til at lave noget god mad til Kaj og mig.

Men da jeg kom ned i Rema, var hylderne tomme!!!!

Aldrig har jeg set så tomme hylder!! Mine medborgere havde hamstret alle varerne, mens jeg var på arbejde!!!

Så vi fik en omgang svensk pølseret – for bayerske pølser kunne man stadigvæk få. Og det var da også god mad.

Aftalen med veninden i weekenden (som jeg nåede at lave, nu da gymnastikopvisningen blev aflyst), ja den aftale aflyste jeg også. Jeg er ikke social denne weekend og forresten er biograferne lukket.

Royal Runners har lukket ned de næste 2 uger, så dem skal jeg ikke ud at løbe med i eftermiddag. Men en stille løbetur eller cykeltur for mig selv, har jeg da mulighed for.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar