5 Udgivet i Hverdagen

Den der tier samtykker ikke nødvendigvis!

I skolen fik jeg altid at vide, at jeg var en stille pige. Da vi hilste af efter Mallorca turen, sagde én af de andre (som jeg ikke kendte så godt): “Hyggeligt at lære dig at kende. Men hvor er du dog en stille pige!”. En anden sagde: “Ja, der er ikke meget SNAK i dig, når vi cykler – ikke som visse andre, hvor vi er nødt til at sætte farten OP, for at hvile ørerne lidt, ind imellem”.

Nogen gange er jeg nødt til at skrive, for at blive “hørt” og det sker tit, jeg ikke når at komme til orde i en forsamling, selvom jeg egentligt har noget på hjertet. Sådan tror jeg, der er mange der har det.

Især, hvis jeg er sammen med folk der “fylder meget”, har jeg en tilbøjelighed til at trække mig. Opgiver ligesom på forhånd, kampen om taletid (“Gider jeg?”). “Den der tier samtykker” er den største løgn! Den der tier arbejder og vender tilbage (vær vis på det!).

Sådan er vi så forskellige.

Sådan har det altid været.

Intet nyt i det.

Så i modsætning til, hvad nogle tror, så er det ikke fordi der ikke foregår noget inde i stillepigerne! Jeg har da også oplevet mange gange i mit liv, at NÅR man jeg så tager ordet, så bliver folk fuldstændigt overrumplede og overraskede over at der pludselig kommer nogle holdninger ud af hende den “uskadelige” der plejer at sidde og lytte til de andres “kloge ord”.

Nogetlunde sådan oplevede jeg effekten, da jeg tog ordet i aftes, ved bestyrelsesmødet i DCU motion, under punktet “Visioner – har vi nogen?”. HOLD KÆFT hvor blev der stille og HOLD KÆFT hvor fik jeg øjenkontakt. De lyttede sgu!!!!

Og så kom debatten og den var god.

Sekretæren opgav, at tage referat og emnet blev hensat til en hel aften – en visionsaften.

Adrenalinen pumpede da jeg kom hjem (jeg udnyttede det til at redigere lidt klubbladstekster inden jeg gik i seng) – det er sgu da helt sjovt, at man stadigvæk kan FYRE OP under sådan en flok gamle drenge.

Gud-ske-tak-og-lov-for, at det er fredag i dag. Jeg har SÅ meget, jeg vil nå i weekenden, at jeg bare skal skynde mig, at få arbejdsdagen overstået, så jeg kan komme hjem og arbejde, for så kan jeg måske holde fredagsfri i aften.

God weekend derude!

Andre blogindlæg

5 Kommentarer

 • Svar
  Anita
  1. maj 2009 at

  Der er mange guldkorn gemt i det stille menneske. Det oplevede jeg, da jeg var på kursus hos en coach. Dét, som tager 5 sekunder at tænke igennem og handle på for en ekstrovert, tager mindst 10 gange så lang tid for en introvert, men når det så kommer, så fejer det tit alt af bordet, fordi det er gennemtænkt ned til mindste detalje og det er fedt at opleve!

  Rigtig god weekend lige om lidt 🙂

 • Svar
  Ria
  1. maj 2009 at

  Nemlig! Er også selv en af de stille, så kan fint relatere til det, du beskriver. Især den dér “gider jeg?”… det gider man sjældent!
  Godt indlæg, Helle – og go’ weekend, når du når så langt 😉

 • Svar
  Mona
  1. maj 2009 at

  Kan kun tilslutte mig dine tanker. Jeg hører også til det “tavse” folk. Er ikke den der råber højest i en forsamling – og lader hellere de andre tale, for jeg er sgu for genert til selv at give min mening til kende – MEN, som du også har oplevet – når man så endelig tager bladet fra munden – ja, så bliver der s.. stille. 😉
  Det kunne bare være sjovt at turde en gang imellem, i stedet for at komme hjem fra en eller anden begivenhed og være lidt “sur” på sig selv, fordi man endnu engang ikke fik argumenteret for sine egne synspunkter. For som du jo også skriver: “Den der tier samtykker” er den største løgn!
  Der er nok ikke andet at gøre end at komme ud af busken – og så tage de røde kinder med et smil 🙂

  God weekend.

 • Svar
  Lizelotte
  2. maj 2009 at

  Det er sjovt, Helle, for jeg kan huske vi har cyklet sammen med Bruno som turleder – og han troede vi var ved at falde af fordi vi var trætte … men vi snakkede bare så meget at vi glemte at træde 😀

  Det er så irriterende når andre tror, at de lige har styr på hvordan man er, ud fra et overfladisk udtryk. Du bliver stemplet som stille og hvad deraf følger. Jeg er jo ikke ligefrem stille … men derimod en meget udadvendt person. Det får nogengange folke til at konkludere
  1) at de ved alt hvad der er at vide om mig
  2) at jeg sikkert er overfladisk.

  Pfffffft … det er bare for nemt, det der……

  PS: Jeg synes faktisk du er rimeligt meget som du skal være 😉

 • Svar
  Helle
  3. maj 2009 at

  Tak Lizelotte 🙂

 • Læg en kommentar