0 In Film & Fjernsyn

Den skyldige

Reklameblokken før filmen i Panorama Fredericia ramte ikke helt den lille flok af midaldrende kvinder og mænd, der havde valgt at bruge en dejlig sommeraften i en mørk biografsal. Først syntes de, vi skulle læse til ingeniører på Ålborg Universitet. Så foreslog de os at købe nye mobiltelefoner og endelig syntes de vi skulle køre forbi McDonalds på vej hjem fra filmen. Hmmm…?

I ‘Den skyldige’ møder vi Asger,  en usympatisk politibetjent, der har skudt en mand på gaden og skal redegøre for sagen i en retsag (hvor han iøvrigt har planlagt at lyve). Mens han venter på den, er han parkeret i Alarm 112 øst, hvor han keder sig og opfører sig uforskammet overfor kolleger og nødstedte, der ringer ind.

Men så kommer der et opkald, fra en grådkvalt kvinde. Først skal Asger til at afvise kvinden, som han har gjort med de andre, men så får han en mistanke. ”Er du blevet bortført, Iben?” spørger han. ”Ja,” svarer kvinden – og så kører historien. Den foregår i realtid (og føles derfor lidt langtrukket) og vi ved aldrig mere end det Asger får at vide over telefonen. Vi er spærret inde med ham i alarmcentralens klaustrofobiske indelukke.

En lidt tung film, synes jeg, der ikke er den store krimifan. Krimier, der holder mig hen med spænding, har det med at skuffe mig ( Nu da I har brugt min tid: it better be good!). 2 biografgængere udvandrede – en listede stille ud, en anden rejste sig demonstrativ med et “Det’ en skør film, jeg går!”.

Vi andre holdt ud til den bitre ende, og fik den overraskende afslutning med.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar