0 Udgivet i Cyber-livet

Der er så meget jeg ikke forstår

Der er så meget jeg ikke forstår, i forbindelse med det hackerangreb, jeg har været udsat for på mine hjemmesider. To store spørgsmål, trænger sig på:

1. Hvordan kunne det ske?

Jeg var ramt af ”malware” – på min arbejdspc og på min stationære computer herhjemme. Begge steder fandt jeg én til flere såkaldte ”trojanske heste”. Ib (som blev ramt, da jeg hjalp ham med sin nye side, her fra min computer) fandt iøvrigt, hvad han selv betegnede som ”et helt hestestutteri” på sin egen.

Dem har vi renset ud, med diverse spyware programmer. De burde være væk nu – men hvorfor blev de ikke fanget af vore virusscannere (hhv. AVG og Symantec) før det var for sent?

One.com, som hostede begge mine sider (indtil jeg flyttede bloggen her) har lige fra min første henvendelse sagt, at det her ikke var deres problem. De holdt altid deres servere rene, sagde de og det var mit eget ansvar, at holde min egen computer ren.

Fair nok.

Men når man tænker på, hvor mange amatører vi er herhjemme bag computerne, så må webserverne rundt omkring da blive tæppebombet med ”snask” – gør de ikke selv noget, for at holde den slags væk…?

Jeg er forvirret …

Så jeg kontakter også de udbydere, jeg samarbejder med i forbindelse med firmahjemmesiderne.

Jeg stiller dem samme spørgsmål: ”Jeg har haft ”malware” på min computer. Er vores hjemmesider truet, når jeg tilgår dem via en ftp klient?”

Scannet svarer: ”Nej! Vi scanner vores servere, så der er ingen fare på færde”
Surftown svarer: ”Hvis du har renset ud, så skulle der ikke være nogen fare mere ….”
One sagde: ”Ja, selvfølgelig. Har du malware flyder det frit ind på dine hjemmesider!”

Jeg er stadigvæk forvirret …

2. Hvordan kan man så undgå det sker igen?

DET skal jeg have fundet ud af. Jeg har prøvet at læse lidt om det (det er næsten som at begynde at læse lægebøger – man får symptomer på alle de sygdomme man læser om og bliver hypokonder og paranoid)

Min IT-konsulent på jobbet, siger det kommer ved ”almindelig brug af nettet” og at det vil ske igen og at man aldrig kan gardere sig helt … Alverdens sælgere siger, jeg bare skal købe deres antispywareprogram.

Man fristes til at slå sig på en ny hobby. Ingen mystisk ukendt fare, kommer og trævler mit strikketøj op, hver gang jeg vender ryggen til.

Men det med nettet er vel kommet for at blive. Hjemmesider er min hobby og en del af mit job. Og hvis en Trojaner kan læse mine ftp koder, kan den så også læse koderne til min netbank, min skatteopgørelse, min konto på Slankedoktor…. alt muligt.

ALT foregår jo via nettet i dag …

Det her lidt er skræmmende.

I dag vil jeg nu alligevel lægge alle spørgsmålene bag mig, lukke computeren ned og nyde denne pragtfulde, solrige sensommer lørdag.

Go’ dag, derude

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar