0 In Foreningsarbejde

Det årlige weekendophold med DCU

Weekenden står på DCU’s Post Danmark Rundt medhjælperfest – denne gang på Hotel Faaborg Fjord.

Vi skal mødes lørdag over middag, hvor vi indkvarterer os på værelserne. Midt på eftermiddag er der sociale arrangementer. En cykeltur – (det er jo en cykelunion) – for dem, der er til det – for dem der ikke er, et museumsbesøg eller lignende.

Kaj og jeg har selvfølgelig været med på cykelturen de sidste 5 år.

Det første år (det var for resten også i Faaborg), hang jeg på indtil Svanninge Bakker. Så var jeg sat af. Hen af vejen, blev også mange af de andre deltagere efterladt på sydfyns landeveje – men jeg tror arrangørerne vandt opløbsspurten ind mod hotellet.

Nå – de efterfølgende år gjorde de sig lidt mere umage, for at få hele gruppen med hjem. Det har jeg været glad for. Især når arrangementerne har været holdt på nordsjælland og andre fremmede steder.

Det er en oplevelse i sig selv, at komme på cykeltur med sådan en flok pensionerede, tidligere professionelle cykelryttere. Feltet indeholder mange kendte navne – tidligere OL-deltagere, verdensmestre og Danmarksmestre. De kører ikke ligesom os motionister. F.eks. bruger de hele vejen, som den største selvfølge. En “vifte” kan jo nemt komme til at fylde hele vejen – og vi medfølgende motionister og ægtefæller, som pænt bliver liggende i højre side af vejen, ligger i fuld modvind og kan ikke følge med. Et år kørte Jesper Worre op foran, og holdt modkørende trafik tilbage med én enkel håndbevægelse.

Sådan! Her kommer vi!

Om aftenen er der fest. God mad, god vin, god stemning. Og den traditionelle musikquis – jow, jow. Det skal nok blive hyggeligt – selvom jeg ikke kender ret mange andre, end Kaj.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar