0 In Helbredet

Det’ bare en virus

For 3 dage siden skrev jeg “What! The! Fuck!”.

Hvis jeg var målløs over det der udspillede sig for 3 dage siden på grund af den her Corona virus – aflysninger af messer, koncerter, rejser, fly, konferencer, ALLE DGI’s opvisninger er aflyst nu …. Ja, så er det bare blevet værre og værre siden da.

Jeg synes det var en overreaktion. Med ved I hvad?

Nu er jeg også ved at blive bange!

Men prøv lige at hør’ her, Samfund. Hvor mange gange har folk i min alder ikke siddet i overfyldte venteværelser hos en vagtlæge, selv syge eller med småbørn med 40 i feber …. ? Da jeg var børn, kom lægen hjem til os, når vi var syge … han kørte på sygebesøg. Han kom, når min mor ringede. Senere skulle der spares og spares og de syge måtte selv møde op hos sundhedsvæsnet, hvis de mente sig berettiget til behandling og den FØRSTE der var uddannet i, at holde én væk (gatekeaper) var receptionisten, der tog telefonen.

Jeg kan huske, hvor mange timer jeg blev AFVIST hos vagtlægen, dengang Nikoline havde tarmslyng som baby. De latterligegjorde nærmest en ung, bekymret mor, der gik med en baby, der havde været slap i timevis. “Helle! Små børn kaster jo op!”. Faktisk kaldte den første læge Nikolines tarmslyng for “en virus”. Det er det læger siger, når de ikke ved hvad der er.

Og jeg husker en gang, hvor Emilie var 1 år og havde høj feber. Vi sad skulder-ved-skulder i vagtlægens venteværelse. Udenfor døren stod en dame med migræne og BRÆKKEDE SIG i en blomsterkumme!

Og da det endelig blev vores tur til at komme ind til lægen med Emilie, ved I hvad han så sagde?

Han sagde: “Det’ bare en virus …”

Det er bare en virus!

DET-VAR-BARE-EN-VIRUS!?

Dengang var sundhedsvæsnet ikke bange. Skulle vi have været det?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Nu med søm og skruer

Sådan. 5 skruer! Så skrider det forbandede kraveben vel ikke flere steder ... Jeg er øm. Slagen. Såret. Hjælpeløs. Og forkvalmet af morfin ...

Close