0 In Bolig og hjem

Det, der overlever – #7 dækkeservietterne

Vi går og planlægger Kajs fødselsdagsbord (Han får en flok gode venner til middag på lørdag) og i den forbindelse kom jeg i tanke om, at vi ikke har en eneste dug, der passer til vores nye, runde designerspisebord fra Kristensen & Kristensen.

Hvad gør vi så?

Vi bruger svigermors hjemmesyede dækkeservietter!

Hun syede dem til mig i 1990 af det stof, som blev til overs da hun var færdig med at sy gardinerne til vores nye, lejede rækkehus nede i Faaborg.

De var alt for dyre, de gardiner.

Men jeg ville have dem (og åd gerne havregryn resten af måneden for at få dem) og de holdt, først i de 4 år vi boede i rækkehuset og igen, da vi flyttede til det nye hus på Omøvænget i ’95.

I 1997 blev gardinerne syet om til nye smarte folde-rullegardiner – det er dem man aner bag unge, strikkende HyggeHelle på billedet herunder.

Den omforandring stod min svigermor også for. Billedet herover afslører også, at der der ovenikøbet var stof nok til sofapuder i gardinresterne.

De dækkeservietter har været på bordet til mange store – og små – begivenheder i mit hjem.

De er 31 år gamle nu …

Og nu kommer de på bordet til Kajs 60-års fødselsdagsmiddag på lørdag.

PS. Nej – Emilie var ikke kommet til skade, på billedet herover. Hun havde været med skolen på “virksomhedsbesøg” på skadestuen og var heldig af være en af dem, der prøvede at få sat plaster på panden. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar