4 In Alkohol og alkoholfri

Det forarger mig!

Jeg er ualmindelig godt tilfreds med, at rygere er forvist fra kontorer, restauranter og andre offentlige rum med deres sundhedsskadelige tobaksrøg. At jeg ikke længere skal kæmpe for min ret til frisk luft – hvilket bestemt ikke altid har været en selvfølge.

Jeg er vokset op med rygende forældre. Der blev røget i mit hjem, i skolen, på arbejdspladsen – overalt hvor der var voksne mennesker, var der tykt af røg dengang. Som barn troede jeg, at voksne i forsamlinger udspyede kradsende tobaksrøg, sådan pr. naturlov.

Sådan var det bare.

At jeg som en selvfølge kan opholde mig i røgfrie miljøer, er en af de bedste og mest gennemgribende forandringer, der er sket i min levetid. Tro mig!

Men når det er sagt, så betagter jeg faktisk ikke de mennesker, der stadigvæk vælger at ryge, hvor besværligt det end er blevet for dem, som ualmindelige dumme, uoplyste og fatte-svage samfundsborgere. Derfor STØDER og FORARGER det mig, at jeg (og alle andre mennesker – rygere som  ikkerygere, børn eller voksne) skal mødes af dette syn, når jeg bevæger mig gennem supermarkedets kasseapparat med mine fødevarer:

manundres

Billedet er taget af en hylde, jeg stod i kø ved på vej hjem fra vinterferie.

Det SATME ikke i orden.

Og hvis det endelig skal være nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at bruge sådan en opdragende retorik overfor borgere, der til syneladende ikke kan finde ud af det selv, hvorfor pokker er der så ikke også billeder af hjernedøde alkoholikere, når man køber en flaske whisky?

glenfiddich

Hvem kan fortælle mig det?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anette
  21. februar 2017 at

  De billeder er også ulækre.. og helt ærligt folk ved godt det ikke er sundt..
  hvorfor ikke billeder af rådne tænder på slik og sodavand så?
  eller nej helst ikke
  men jeg er glad for den begrænsede rygning… kan selv slå helt ud af cigaretrøg.. så bliver lige så forarget når ryger vælger at ryge hvor de ikke må, eller uden hensyn blæser det i hovedet på andre.

 • Reply
  HemmeLine
  22. februar 2017 at

  🙂
  Billederne var faktisk dødsstødet til min rygning… så for nogen virker det efter hensigten. Men jeg forstår din (sympatiske) reaktion.

 • Reply
  Helle
  22. februar 2017 at

  Ja – så virker det jo efter hensigten, Hemmeline.

 • Reply
  Helle
  22. februar 2017 at

  Tja, Anette – måske ser vi en dag billeder af rådne tænder uden på emballagen, når vi køber en pose vingummibamser?

 • Leave a Reply

  Read more:
  Sikkerhed på cykel?

  Træningsmæssigt set var det egentlig min plan at skifte mellem grupperne C og B i den her sæson - hvor B kører lidt hurtigere end C.Jeg vil f.eks. presse mig...

  Close