0 In Arbejdslivet

Det oser

Det oser af julestemning i nr. 12 og juleferien står for døren.

Kaj har nemlig pakket vores lille rækkehus ind i julelys.

Timeren tænder automatisk lyset kl. 05 (så der er lys, når mam-Helle står op og kører til svømning). Når dagslyset kommer slukker timeren, for så at tænde igen kl. 16, en lille times tid før husets beboere kommer hjem igen.

Sådan har Kaj sørget for, det skulle være 🙂

I mit tilbagekig på snevejret for 10 år siden, faldt jeg over en sætning, jeg skrev den 21. december 2009. “Det er årets korteste dag”, skrev jeg. “Hvilket usandsynligt held!”

Da jeg læste sætningen igen, kunne jeg pludseligt – lysende klart – huske, hvorfor jeg skrev den. Jeg huskede den arbejdsdag, hvor noget var gået galt i produktionen af en vare vi skulle sælge og kunden var møg-sur og salgchefen skidesprællede og skældte ud på alle, som om DET kunne gøre det ugjorte gjort og det gjorte ugjort.

Sådan er der nemlig nogen mennesker der reagerer på uventede situationer – lader hovedet koge over i stedet for at holde det koldt.

Det er som regel en dårlig strategi …

Det løste heller ikke problemet, kan jeg huske. Men vi var mange omkring salgschefen, der fik en dårlig dag.

Nu er der gået 10 år og ingen af os er ansat i den virksomhed mere. Faktisk er jeg ikke sikker på, den eksisterer mere? (Bygningerne er i hvert fald til salg).

Om 100 år er alting glemt.

Eller måske allerede om 10?

I går var jeg igen udsat for en person, der valgte at lade hovedet koge over i stedet for at holde det koldt, da der opstod en uventet og ubehagelig situation. Men jeg trøster mig med, at om 100 år … eller måske allerede om 10 .. er det hele alligevel glemt.

Glædelig 19. december derude.

PS. Gør noget rart i dag for en kollega eller en anden person du møder. Det tror jeg, at jeg vil gøre.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar