2 In Dengang mor var "dreng"

Det skulle HAN ikke have set

Den sjoveste juleoverraskelses-afslørings-sag fra min barndom, husker jeg nogenlunde sådan her:

Min ca. 7 år gamle lillebror gik på opdagelse i mor og fars skabe, én eftermiddag i december, hvor han var alene hjemme og sikkert har kedet sig.

Her fandt han – til sin egen store jubel – en racerbane!

Uden at ænse hvorfor den mon lå der her op til jul, gik han begejstret i gang med at pakke den såkaldte “Match-box bane” ud. Han samlede racerbanen med loop og hvad-har-vi og sådan sad han da min mor og far kom hjem – med racerbaner overalt omkring sig – “Bruuuuuuummmm, bruuuuum, nøøøøøøøøøøØØØØØØØØØnnn…dyt-dyt ….” og legede med biler.

Der røg den juleoverraskelse. Det skulle lillebror nemlig ikke have set …

Men min far var hurtig. Han bankede en historie op om en skolekammerat (far var lærerstud.), for hvem min far skulle gemme den her racerbane, som skulle gives til skolekammeratens lille søn til jul. Og lillebror åd det hele råt. Han blev så skuffet og ærgerlig, for det var lige præcis sådan en racerbane HAN ønskede.

Og han blev rigtig glædeligt overrasket, da han pakkede racerbanen ud (igen) juleaften. 🙂

Nej – det er ikke nemt med alle de julehemmeligheder.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  skoge
  12. december 2008 at

  Hi hi – jeg har engang prøvet det stik modsatte – nemlig at få et par skøjter i julegave i slutningen af januar – mine forældre havde GLEMT dem. Det bedste af det hele var, at jeg ikke havde savnet dem så jeg må ha´ fået udmærkede julegaver den 24. 🙂

 • Reply
  Moster Tulle
  12. december 2008 at

  Prøvede i 4-5 års alderen, at min Mor spurgte om ikke en bestemt dukke var en god gave til Marianne – min fars fætters datter…..Jeg var dog ikke nem at narre, for vi havde aldrig givet gave til Marianne og jeg tænkte, at dukken nok var til mig, så jeg valgte den jeg syntes bedst om og ganske rigtigt så fik jeg den i fødselsdagsgave :-).

 • Læg en kommentar