3 In Film & Fjernsyn

Dybe indtryk

Jeg så to udsendelser i fjernsynet i går, som gjorde stort indtryk på mig.

Den første var DR2’s “Slangetæmmeren” om Jørgen Schiønning. Jørgen var læge , da han som 40 årig blev ramt af den aggressive sklerosetype ALS – en sygdom, der på få år ændrede den aktive familiefar og forsker til en grønsag i kørestol og med respirator. Som én af Danmarks bedste patologer, havde Jørgen skrevet en doktorafhandling om ALS og nu blev han altså selv ramt af den sygdom, som han var den læge i Danmark, der vidste mest om.

Hans skæbne er gribende.

Jeg har hørt om ham i fjernsynet før og derfor vidste jeg godt, at han var gift med én af Drasbæk-døtrene og at hans kone gik fra ham, da han blev syg.

Designerparret Søs & Ib Drasbæk boede i samme gade som jeg, da vi var børn og deres fire adopterede døtre voksede op sammen med os og gik på samme skole. Den af de fire piger jeg aldersmæssigt var tættest på, var Louise, som var 1 år ældre end jeg. Vi havde nogle fælles legekammerater og var hestetossede. Da jeg som voksen har mødt Louise i erhvervslivet, fordi hun er gift med en IT-mand, min arbejdsplads havde et samarbejde med, og var medarbejder i dennes IT firma, så troede jeg, at Jørgen måtte være gift med én af Louise to små tvillingesøstre.

Og i går toner Louise så op på skærmen som den kone, der var mor til Jørgens børn og hende, der forlod ham, da han fik ALS (IT manden var Louises 2. ægtemand).

Hendes historie var også gribende.

I udsendelsen fortalte hun ærligt, hvorfor hun havde forladt Jørgen da han blev syg. Jeg kunne så godt forstå hende og samtidigt kan jeg forestille mig, hvor meget smerte og skyldfølelse det må have været forbundet med og hvor meget fordømmelse, Louise kan have været udsat for.

Efter fjernsynsudsendelsen, kunne jeg næsten ikke spise min aftensmad …

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Merete
  6. september 2010 at

  Ai pis oz! – den udsendelse ville jeg gerne ha’ set. Af flere grunde. Jeg kendte jo også Louise særdeles godt… – jeg har med stor interesse læst bogen ‘Slangetæmmeren’… – sønnikes far er også ramt af den forbandede sygdom. Blev der evt. snakket noget om genudsendelse?

  Voksede op i samme gade? Har i boet i Vestergade da? Ai.. ved hvad du mener 😀

 • Reply
  Helle
  6. september 2010 at

  Nej – de snakkede ikke om genudsendelse. Jeg ved ikke om, den bliver sendt igen.

 • Reply
  Helle
  6. september 2010 at

  Merete – du kan gense udsendelsen her:

  http://www.dr.dk/DR2/T/Tro/2007/0913134822.htm

 • Læg en kommentar