0 Udgivet i Film & Fjernsyn

Dybt berørt …

Jeg er dybt rystet over nedskydningen af passagerflyet fra Malaysia Airline i torsdags. Jeg tænker på det hele tiden og spidser ører, når de taler om det i radioen.

For det første er det uhyggeligt, når sådan noget sker, mens ens barn befinder sig i luftrummet over det østlige Asien! En sms røg af sted fra bekymret mor med ordlyden “Skriv straks, når du lander vel i Bangkok”.

“Straks“, skrev Emilie tilbage, nogle timer efter. Tak, mors pige. 🙂

For det andet identificerer jeg mig mere end normalt de 298 passagerer, der glade og forventningsfulde checkede deres bagage ind, få timer forinden – på vej ud på en spændende rejse, eller måske på vej hjem.

Det er kun 8 uger siden jeg selv én torsdag fløj nøjagtig samme rute med en Boeing 777, nemlig SQ351 Singapore Airline fra København 12.45. Få timer efter fløj vi hen over Ukraine. Vi var fulde af spændt forventning og på vej til Filippinerne.

Jeg kan huske jeg kiggede på TV-skærmen, der viste ruten og tænkte på den ballade, jeg havde set i fjernsynet fra Ukraine. Jeg tænkte, at det var godt vi ikke skulle derned.

Jeg var ikke bange for at blive skudt ned.

Jeg følte mig tryg, 10 km oppe i luften.

MH17

“Min” flyvemaskine fløj den samme rute igen i torsdags og befandt sig kun 25 kilometer bag MH17, da den blev skudt ned af et jord til luft missil.

Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad de mennesker, der sad og så film, halvsov, læste bøger eller spiste flymad, må have oplevet.

Jeg tror på de ikke nåede at opleve noget!

Jeg er vred på russerne. Vred på Ukrainerne. Jeg har lyst til at råbe: “Under-mennesker!!! Hvad fanden tænker i på? Uintelligente, krigsliderlige tabere! Vi vil ALDRIG have jer ind i EU. Aldrig!”

Og så tænker jeg på, om der står en-eller-anden bondedreng af en Ukrainsk separatist og tænker “Pis! Der  var jeg sgu lidt for hurtig på aftrækkeren. Shit happens …”. 

(Gad vide om mennesker, der fører voldelig krig beviseligt er mindre intelligente end andre?)

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar