0 In Løb

Ejby Natløb

Veninden og jeg stillede os selv en stor udfordring. Vi ville deltage i Ejby Natløbs 5-kilometer lange rute og for mig er det et STOR udfordring. For mens jeg ingen problemer har med at cykle 100 km, så kan jeg ikke løbe 5.

Løbet havde mere end 1000 deltagere, heraf var over 100 tilmeldt i “Walk” klassen. Da starten gik kl. 20.30 stillede jeg mig pænt nede bagerst i feltet, foran dem der skulle gå. Jeg lagde forsigtigt fra land og løb stille og roligt og da jeg nåede 2-kilometers skiltet, havde jeg ikke været nede at gå endnu.

Uha – mine ikke-løbe-vante ben – var det klogt, det her?

Ruten løb ind i noget terræn og det gjorde straks mindre ondt i benene, i forhold til asfalt. Ruten var oplyst af fakler.

Underlaget var meget blødt, så jeg gik gennem de blødeste stykker – løb, gik, løb gik.

Jeg kom til at løbe sammen med nogle 12-årige piger, som jeg havde et godt pace med. De var så søde og opmuntrede hinanden.

Jeg havde det fint under løbet. Jeg er vant til at arbejde i puls. Jeg har cyklet 4300 kilometer år-til-dato, svømmer regelmæssigt, når ellers ikke ørepine sætter en kæp i hjulet for det (eller en kæp i øret, skulle jeg måske sige?). Jeg har trænet rytmegymnastik 2 timer om ugen hele forår og forsommer – min kondition er god.

Men mine sener, muskler og led er slet ikke vant til den belastning, løb er.

Derfor var jeg UALMINDELIG godt tilfreds, da jeg gennemførte de 5 km, med betydelige færre og kortere gå-pauser, end jeg havde forudset.

Sportstiming fortæller, at Helle Stougård, Baghjulet (sådan kender Sportstiming mig) gennemførte på 40 minutter og jeg kunne heppe min veninde i mål.

Hun synes iøvrigt, at det var det ultimative mest piiiiinlige øjeblik at løbe ind gennem målstrækningen, hvor en masse tilskuere stod og gloede på hende.

Dejlig tur. Dejlig aften. Vi fejrede vores succes med Pizza og økologisk cola.

Nu tror jeg, at jeg vil begynde og øve mig. Gymnastiksæsonen på mit nye hold er begyndt og det er ikke nogen ulempe at kunne løbe lidt, når man vil være dygtigere til gymnastik.

Det er fredag og ikke et ord om ømme ben i dag. Tak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
Passer fugle

Vi passer fugle, her i efterårsferien. Sure, utilnærmelige papegøjer, der flakser rundt, så fjerene flyver om ørerne på os. Dvs ... "vi-og-vi ..." - jeg er nu glad for, jeg...

Close