0 In Uddannelse

Eksamensplanlægning

Det er en fed måde, man går til eksamen på, på AU studierne. Man vælger selv, hvad man vil eksamineres i. Det skal bare være med udgangspunkt i det projekt man har afleveret.

Den projektopgave jeg afleverede i går, kom til at handle om de første faser af rekrutteringsprocessen – konstatering og definition af behov (selvfølgelig med udgangspunkt i strategi og bla-bla-bla.).

Det førte mig naturligt over i 2. fase – tiltrækning af ansøgere – og her valgte jeg at gå dybere ind i en analyse (fordel og ulemper) af intern kontra ekstern rekruttering, i den organisation jeg beskrev.

Min analyse bragte mig omkring en hel masse kvalitative PU analyser og jeg endte med at foreslå noget vertikal, horisontal og central karriereplanlægning (Arrhhhh – good old Edgar) og det gav en større omstrukturering i min fiktive organisation her.

I den proces ”kappede jeg hovedet af” en produktionschef (Oops, sorry! Men jeg kom altså til at kompetenceudvikle så meget på et par andre medarbejdere, at produktionschefen blev overflødig). Den affære blev egentlig kun en lille ”fodnote” i opgaven, som primært handlede om Kommunikations og HR-afdelingen.

Derfor har jeg bestemt mig for, at min eksamen skal handle om afvikling.

Afvikling som i ”Hvordan fyrer man med værdighed?”, mulige faldgruber (og her kan jeg snakke om produktionschefen) og så snupper jeg lige lidt seniorpolitik med ind over (for der sad en medarbejder i salgsafdelingen, som havde skjulte planer om at luske af på efterløn). Måske kan jeg nå rundt omkring noget fastholdelse?

Hvor meget klogt, kan jeg nå at sige om det på 20 minutter???

Ha’! Og jeg som troede HR var ”en by i Rusland”. Det er så meget en del af ens virkelighed derude, at man næste ikke ser den.

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar