0 In Familie

En mærkedag

Det er en mærkedag i dag. Svigerfars fødselsdag, som jeg er med til at fejre for 28. gang. Vi fejrede dagen ude i byen med en god middag i det gode forårsvejr.

Dagens citat står han selv for. Citatet går nogetlunde sådan her:

” bla-bla-bla ……. og så sagde min tvillingesøster, som også har fødselsdag i dag ….. bla-bla-bla…..” 🙂

Efter fødselsdagen tog de 20 gæster kaffen hjemme i mine svigerforældres hjem. Her til aften spurgte jeg Kaj om han tænkte på sin mor, en dag som i dag. Det gjorde han ikke specielt, svarede han.

Det er mærkeligt. Det gør jeg!

En mærkedag som i dag, hvor familien er samlet i mine svigerforældres hjem, går der ikke en halv time uden at jeg tænker på min svigermor. Hører hende. Ser hende. Jo! Jeg ser hende virkelig. (Jeg føler mig som Dina i Herbjørg Wassmo’s bog – jeg ser de døde! Jeg så også min morfar i flere år!)

Og jeg senser min svigermor. Tænker på, hvordan det var da HUN serverede kaffen, en dag som i dag. Da HUN stod for dagen og gæsterne. Hvad hun havde på. Hvad hun gjorde, sagde osv. osv. osv.

Jeg mærker hende SÅ meget, at det er helt uhyggeligt – men kun så længe, jeg er i hendes hjem. Andre steder, kan jeg ikke mærke hende. Jeg tror det er fordi, det er der, hun er endnu.

Det er mærkeligt. Især, når Kaj fortæller, at han ikke mærker noget som helst …

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Read more:
1-1

Kaj har lånt en mountainbike og kommer begejstret hjem fra træningstur og fortæller hvor fantastisk god den er. "Nå?", siger jeg. "Den ser da stor ud ... er det fordi...

Close